برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  40 , شماره  4 ; از صفحه 21 تا صفحه 30 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ارزش غذايي هسته خرما در تغذيه جوجه ‌هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

جهت تعيين ارزش غذايي هسته خرما در تغذيه جوجه ‌هاي گوشتي از تعداد 168 قطعه جوجه گوشتي نر سويه تجارتي راس (308) استفاده شد. اين آزمايش با 6 تيمار و يک گروه شاهد، در 4 تكرار و 6 مشاهده (جوجه) در هر تكرار انجام شد. آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي به صورت فاكتوريل (3×2) شامل سه سطح هسته خرما (10، 20 و 30 درصد) و دو سطح مولتي آنزيم ده ‌گانه (0 و 0.5 گرم در كيلوگرم)، حاوي فيتاز، بتاگلوكاناز، آلفاآميلاز، سلولاز، همي سلولاز، پكتيناز، آميلوگليكوزيداز، زايلاناز، پروتئاز و پنتوزاناز اجرا گرديد. جوجه‌ ها در سنين 10، 28 و 42 روزگي وزنكشي شده و مقدار دان مصرفي هر قفس اندازهگيري شد. در پايان آزمايش از هر قفس دو قطعه جوجه از طريق وريد بال خونگيري و مجموع كلسترول، تري گلسريد، مجموع آنتي ‌اكسيدان مالون دي آلدئيد و پروتئين كربونيل اندازه ‌گيري شد. پس از خون گيري جهت تخليه دستگاه گوارش، به مدت 24 ساعت جوجه ‌ها از خوراک محروم و مجددا توزين، كشتار و قسمت‌ هاي مختلف لاشه و دستگاه گوارش توزين شد. نتايج آزمايش نشان داد كه اثر سطوح مختلف هسته خرما در خوراک، اثر افزودن آنزيم به خوراک و اثر متقابل اين دو عامل بر وزن بدن جوجه‌ ها در سنين 10، 28 و 42 روزگي معني دار نبود (P>0.05). ضريب تبديل غذايي در سن 42 روزگي در جوجه هايي که خوراک حاوي 10 درصد خرما دريافت کرده بودند بهتر از ساير گروه ها بود (P<0.05). با افزايش سطح هسته خرما در خوراک ميزان كلسترول و تري ‌گليسريد خون از لحاظ عددي كاهش يافت، اما اين كاهش از لحاظ آماري معني ‌دار نبود. اثر سطوح مختلف هسته خرما بر ميزان مالون دي آلدئيد موجود در خون جوجه ‌ها معني‌ دار بود (P<0.05). در مقايسه گروه شاهد با ساير گروه‌ ها مجموع آنتي اكسيدان ‌هاي موجود در خون جوجه‌ هايي كه هسته خرما دريافت نموده بودند بخصوص در سطح 10 درصد، نسبت به گروه شاهد بيشتر بود، لذا به نظر مي‌ رسد تركيبات خاصي در هسته خرما واجد فعاليت آنتي ‌اكسيداني مي ‌باشند. بطور كلي نتايج به دست آمده از اين پژوهش نشان مي ‌دهد كه مصرف هسته خرما در جيره جوجه‌ هاي گوشتي تا سطح 10 درصد موجب بهبود عملكرد آنها مي ‌شود. همچنين نتايج حاكي از اثر مثبت مولتي آنزيم در جيره‌ هاي حاوي هسته خرما است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زاغری، م.، و قاسمی، م.، و شیوازاد، م.، و شیخ احمدی، ا. (1388). بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), 40(4), 21-30. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132515



Vancouver : کپی

زاغری مجتبی، قاسمی محمدمهدی، شیوازاد محمود، شیخ احمدی اردشیر. بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران). 1388 [cited 2021November28];40(4):21-30. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132515



IEEE : کپی

زاغری، م.، قاسمی، م.، شیوازاد، م.، شیخ احمدی، ا.، 1388. بررسی ارزش غذایی هسته خرما در تغذیه جوجه ‌های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), [online] 40(4), pp.21-30. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132515.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 702 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی