برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي ترکيبات شيميايي اسانس گياه بومادران و ارزيابي اثرات ضد ميکروبي عصاره و اسان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان دکتر شریعتی، خیابان یخچال، کوی یاسمن
 
چکیده: 

زمينه و هدف: از آنجايي که برخي از عصاره هاي گياهي از جمله گونه Santolina داراي اثرات ضد باکتريايي هستند و از آنها مي توان به عنوان عوامل ضد ميکروبي در درمان عفونت ها استفاده نمود، هدف اين مطالعه ارزيابي ترکيبات اسانس و خواص ضد ميکروبي عصاره و اسانس مي باشد.
مواد و روش ها: در اين مطالعه تجربي گياه بومادران در اواخر بهار 1387 از منطقه سيستان جمع آوري گرديد. ترکيبات اسانس توسط دستگاه
GC/MS آناليز شد. قطر هاله مهاري و حداقل غلظت مهار کننده از رشد (MIC) براي سويه هاي استافيلوکوکوس، ايشرشياکلي،استافيلوکوک اورئوس، پزودوموناس آيروژينوزا و کانديديا البيکنس به ترتيب با روش هاي ديسک ديفيوژن و چاهک پليت و رقت سازي در محيط کشت مايع تعيين گرديد.
يافته ها: کامفر عمده ترين ترکيب اسانس بود. سويه استافيلوکوکوس اورئوس بيشتري حساسيت را در
MIC>0.573 و MBC>1.146 نسبت به عصاره ساقه و برگ و MBC>1.663، MIC>0.831 ميلي گرم در ميلي مول نسبت به عصاره گل و سويه ايشرشياکلي حساسيت متوسطي را با MBC>2.293 و MIC>1.146 نسبت به عصاره ساقه و برگ و MBC>6.65 و MIC>3.325 ميلي گرم در ميلي مول نسبت به عصاره گل نشان مي دهد. سويه پزودوموناس آيروژينوزا و کانديديا البيکنس نيز حساسيت قابل توجهي در برابر عصاره ها نشان ندادند. همچنين اسانس اين گياه در مقايسه با عصاره، اثرات ضد ميکروبي قابل توجهي نداشت.
نتيجه گيري: عصاره گياه به ويژه بخش ساقه و برگ داراي اثرات ضد باکتريايي مي باشد و جهت مشخص کردن مکانيسم دقيق آن تحقيقات بيشتري نياز مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احمدی، ز.، و ستاری، م.، و تبرایی، ب.، و بیگدلی، م. (1390). شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش), 14(3 (پیاپی 56)), 1-10. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132469



Vancouver : کپی

احمدی زهرا، ستاری مرتضی، تبرایی بهمن، بیگدلی محسن. شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش). 1390 [cited 2021May18];14(3 (پیاپی 56)):1-10. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132469



IEEE : کپی

احمدی، ز.، ستاری، م.، تبرایی، ب.، بیگدلی، م.، 1390. شناسایی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه بومادران و ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره و اسان. مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک (ره‌ آورد دانش), [online] 14(3 (پیاپی 56)), pp.1-10. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132469.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 193 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی