نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  21 , شماره  1 ; از صفحه 11 تا صفحه 23 .
 
عنوان مقاله: 

ويژگي هاي آنتي اکسيداني عصاره برگ زيتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 
در اين پژوهش ميزان ترکيبات فنولي برگ زيتون دو واريته کرونايکي و روغني به کمک حلال هاي آب، متانول 80% و استون استخراج شد. فعاليت آنتي اکسيداني عصاره هاي حاصل با سه روش مهار راديکال دي پي پي اچ، نيروي احياکنندگي و ظرفيت آنتي اکسيداني تعيين و با آنتي اکسيدان هاي سنتزي (BHA و (BHT مقايسه شدند. در ادامه اثر عصاره متانولي واريته کرونايکي بر پايداري اکسايشي روغن آفتابگردان با اندازه گيري دو فاکتور انديس پروکسيد و اسيد تيوباربيتوريک بررسي شد. نتايج نشان داد بيشترين ميزان ترکيبات فنولي (0.33± 196.6 ميلي گرم معادل اسيد تانيک در گرم عصاره) و کمترين IC50 در آزمون دي پي پي اچ (0.55±106.065 ميکروگرم در ميلي ليتر)، نيروي احياکنندگي (0.16±258.137 ميکروگرم در ميلي ليتر) و ظرفيت آنتي اکسيداني کل (0.18±205.9 ميکروگرم در ميلي ليتر) مربوط به عصاره متانولي واريته کرونايکي بود. همچنين عصاره متانولي کرونايکي در سطح 1000 پي پي ام به خوبي توانست انديس پروکسيد و اسيد تيوباربيتوريک را کنترل کرده و جايگزين آنتي اکسيدان هاي سنتزي بوتيله هيدروکسي آنيزول و بوتيله هيدروکسي تولوئن در دو سطح 100 و 200 پي پي ام شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رفیعی، ز.، و جعفری، س.، و اعلمی، م.، و خمیری، م. (1390). ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), 21(1), 11-23. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132386



Vancouver : کپی

رفیعی زهرا، جعفری سیدمهدی، اعلمی مهران، خمیری مرتضی. ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). 1390 [cited 2022May23];21(1):11-23. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132386



IEEE : کپی

رفیعی، ز.، جعفری، س.، اعلمی، م.، خمیری، م.، 1390. ویژگی های آنتی اکسیدانی عصاره برگ زیتون و کاربرد آن در روغن آفتابگردان. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), [online] 21(1), pp.11-23. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132386.



 

 
بازدید یکساله 286 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی