برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1387 , دوره  39 , شماره  1 ; از صفحه 117 تا صفحه 128 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير بتائين جيره بر عملکرد و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي تحت تنش شوري آب

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
 
چکیده: 

تاثير شوري آب و بتائين با استفاده از طرح کاملا تصادفي به روش فاکتوريل روي عملکرد رشد 576 قطعه جوجه گوشتي نر، در يک دوره 6 هفته اي آزمايش شد. سه سطح کلرورسديم (0، 1000 و 2000 ميلي گرم در ليتر) و چهار سطح بتائين (0.000، 0.075، 0.150 و 0.225 درصد) به ترتيب به آب آشاميدني و جيره پايه اضافه شده و مورد تغذيه آزاد قرار گرفتند. در پايان دوره، خصوصيات لاشه (شامل بازده لاشه، درصدهاي ران، عضله سينه، کبد، چربي حفره بطني و قلب) 96 قطعه از اين پرندگان مورد بررسي قرار گرفت. افزايش سطح شوري آب و بتائين در سنين 21، 28 و 42 روزگي منجر به افزايش وزن بدن و بهبود ضريب تبديل غذايي گرديد (P<0.05). افزايش سطح کلرورسديم آب، نسبت به گروه کنترل، ميزان خوراک مصرفي دوره هاي 11 تا 21 روزگي و 29 تا 42 روزگي را به ترتيب 12% و 7% افزايش داد (P<0.01). مقادير بالاي کلرورسديم آب، وزن عضله سينه را 7% بالا برد (P<0.01). اثر متقابل بين سطوح کلرورسديم و بتائين بر روي ميانگين افزايش وزن بدن و بهبود ضريب تبديل غذايي در سن 21 روزگي معني دار بود (P<005) طبق نتايج حاصله احتمالا بتائين در محافظت از اپي تليوم روده در برابر عامل برهم زننده تعادل اسمزي (آب شور) شرکت مي کند، شرايط هضم و جذب را در دستگاه گوارش بهبود مي بخشد و منجر به استفاده بهتر از مواد مغذي مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 108
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی