برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  41 , شماره  3 ; از صفحه 265 تا صفحه 274 .
 
عنوان مقاله: 

تعيين ارزش تغذيه اي و پارامترهاي هضمي مواد خوراکي نشاسته اي به روش هاي درون تني و برون تني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 

هدف اين تحقيق تعيين ارزش غذايي مواد خوراکي نشاسته اي (دانه گندم، آرد گندم، نشاسته درجه يک و درجه دو) با استفاده از روش هاي 1) درون تني، 2) برون تني، و 3) توليد گاز در آزمايشگاه بود. در آزمايش اول از چهار راس قوچ ماکويي با ميانگين وزني 1.4±43.2 در قالب طرح پايه کامل تصادفي و بصورت چرخشي استفاده شد. ترکيب شيميايي مواد آزمايشي و مدفوع به روش تجزيه تقريبي و تعيين نشاسته دفعي در مدفوع به روش انترون صورت گرفت. قابليت هضم ماده خشک، ماده آلي، پروتئين، فيبر و ان - اف - اي دانه گندم، آرد گندم به ترتيب 68.91، 72.97، 71.10، 60.20، 79.33 و 77.67،80.29 ، 72.17، 62.20 و 84.02 درصد، و قابليت هضم ماده خشک نشاسته هاي خالص به ترتيب 98.26 و 94.62درصد بود. ضرايب هضمي ماده خشک و ماده آلي مواد خوراکي آزمايشي در آزمايش دوم (برون تني) با همان ترتيب برابر 54.9 و62.27 ، 67.74 و 69.76، 82.78 و 84.38، 92.61 و 90.84 درصد بود. که همبستگي بالايي را با داده هاي حاصل از درون تني نشان داد .(r>0.8) در آزمايش سوم حجم توليد گاز، قابليت هضم مواد آلي و اسيدهاي چرب کوتاه زنجير به ترتيب از دانه گندم به طرف آرد گندم، نشاسته درجه دو و درجه يک افزايش يافت. نتايج آزمايشات همبستگي قابل قبولي را بين سه روش در مورد بررسي قابليت هضم مواد خوراکي آزمايشي نشان داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نادری، م.، و پیرمحمدی، ر.، و تقی زاده، ا. (1389). تعیین ارزش تغذیه ای و پارامترهای هضمی مواد خوراکی نشاسته ای به روش های درون تنی و برون تنی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), 41(3), 265-274. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132230



Vancouver : کپی

نادری منصور، پیرمحمدی رسول، تقی زاده اکبر. تعیین ارزش تغذیه ای و پارامترهای هضمی مواد خوراکی نشاسته ای به روش های درون تنی و برون تنی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران). 1389 [cited 2021September20];41(3):265-274. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132230



IEEE : کپی

نادری، م.، پیرمحمدی، ر.، تقی زاده، ا.، 1389. تعیین ارزش تغذیه ای و پارامترهای هضمی مواد خوراکی نشاسته ای به روش های درون تنی و برون تنی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), [online] 41(3), pp.265-274. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132230.



 

 
بازدید یکساله 218 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی