برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  41 , شماره  1 ; از صفحه 53 تا صفحه 63 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي با و بدون مولتي آنزيم در جيره هاي بر پايه ذرت - کنجاله سويا بر عملکرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد، واحد مراغه
 
چکیده: 
اين تحقيق به منظور بررسي اثرات افزودن مولتي آنزيم در جيره هاي غذايي جوجه هاي گوشتي تغذيه شده بر پايه ذرت سويا با سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي (0، 2، 4، 6 و 8 درصد) و در دو سطح مولتي آنزيم (0، 40 گرم در صد کيلوگرم جيره) به روش فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با 4 تکرار براي هر تيمار (480 قطعه جوجه گوشتي سويه راس) به مدت 42 روز بر عملکرد و صفات لاشه انجام گرديد. نتايج آزمايش نشان داد که در دوره آغازين سرعت رشد در جوجه هاي تغذيه شده با سطح 6 درصد تفاله گوجه فرنگي نسبت به تيمار شاهد کاهش يافت (P<0.05). در دوره آغازين ميزان خوراک مصرفي در سطح 8 درصد و ضريب تبديل غذايي در سطح 6 درصد تفاله گوجه فرنگي نسبت به تيمار شاهد افزايش يافت (P<0.05) .سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي در دوره رشد بر افزايش وزن، خوراک مصرفي و ضريب تبديل غذايي اثر معني داري نداشت و در کل دوره بر افزايش وزن بدن اثر معني داري نداشت، اما در کل دوره بر خوراک مصرفي و ضريب تبديل غذايي اثر معني داري داشت (P<0.05). جيره هاي حاوي آنزيم در کل دوره بر افزايش وزن (P<0.05) و ضريب تبديل غذايي اثر معني داري داشت (P<0.05) .اما بر خوراک مصرفي معني دار نبود. اثر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگي بر درصد سينه اثر معني داري نشان داد (P<0.05) و بر درصد لاشه و ران معني دار نبود. نتايج اين تحقيق نشان داد که تيمار هاي حاوي آنزيم (0، 2، 4، 6 و 8 درصد تفاله گوجه فرنگي) نسبت به تيمار هاي بدون آنزيم باعث بهبود افزايش وزن و ضريب تبديل خوراک جوجه هاي گوشتي مي شوند و سطح جايگزيني 4 درصد تفاله با آنزيم در جيره هاي جوجه گوشتي توصيه مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

صفامهر، ع.، و شمس برهان، م.، و شهیر، م. (1389). بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی با و بدون مولتی آنزیم در جیره های بر پایه ذرت - کنجاله سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), 41(1), 53-63. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132020



Vancouver : کپی

صفامهر علیرضا، شمس برهان محمدبهاالدین، شهیر محمدحسین. بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی با و بدون مولتی آنزیم در جیره های بر پایه ذرت - کنجاله سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران). 1389 [cited 2021April11];41(1):53-63. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132020



IEEE : کپی

صفامهر، ع.، شمس برهان، م.، شهیر، م.، 1389. بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاله گوجه فرنگی با و بدون مولتی آنزیم در جیره های بر پایه ذرت - کنجاله سویا بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم دامی ایران ( علوم کشاورزی ایران), [online] 41(1), pp.53-63. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=132020>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 115 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی