برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1387 , دوره  1 , شماره  1 ; از صفحه 13 تا صفحه 18 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي نقش ميکروارگانيسم هاي ميکوريزايي از نوع ويسکولار ـ آربوسکولار (VAM) بر برخي صفات گياه علوفه اي سورگوم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، واحد کرج
 
چکیده: 
امروزه همزيستي قارچ هاي ميکوريزا به عنوان يکي از ميکرو ارگانيسم هاي مفيد، دامنه فعاليت خود را در صنايع مختلف از جمله معدن، کشاورزي، محيط زيست و ... گسترش داده است. در کشاورزي نقش قارچ هاي ميکروريزا به عنوان کودهاي کارساز و کاراي بيولوژيک در تامين نيازمندي هاي تغذيه اي گياهان غيرقابل انکار بوده، که بايد در توسعه و ترويج اين مهم در جامعه کشاورزي کوشيد. به همين منظور تحقيقي جهت بررسي تاثير سويه هاي مختلف ميکوريزا Vesicular arbuscular (VAM) بر عملکرد و اجزاي آن بر سورگوم آزمايشي در بهار 1386 در مرکز تحقيقات کشاورزي سيستان انجام گرديد. اين تحقيق در يک آزمايش فاکتوريل در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در چهار تکرار انجام گرفت. کليه عمليات زراعي از کاشت تا برداشت مطابق با عرف منطقه اعمال گرديد. نتايج پس از پردازش نشان داد که اثر متقابل ميکوريزا بر ارقام سورگوم از نظر صفات مورد بررسي معني دار مي باشد. به طوري که بيشترين عملکرد دانه مربوط به رقم (KGS 25) با حضور  (Glomus etanicatum) با بيش از 3500 کيلو گرم بر هکتار بوده است. همچنين اين رقم از نظر عملکرد برگ خشک و ساقه نسبت به ساير ارقام برتري نشان داد. با توجه به نتايج حاصله رقم مذکور به علت داشتن صفاتي همچون ارتفاع بوته، عملکرد علوفه خشک، علوفه تر، وزن خشک برگ و ساقه و نيز داشتن قطر ساقه مطلوب که از اجزاي مهم و موثر بر عملکرد گياهان علوفه اي هستند به عنوان بهترين رقم جهت اهداف علوفه اي در منطقه تحت آزمايش انتخاب و توصيه گرديد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مهربان، ا.، و نورمحمدی، ق.، و وزان، س.، و اردکانی، م.، و حیدری شریف آباد، ح. (1387). بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم. دانش میکروب شناسی, 1(1), 13-18. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=131076



Vancouver : کپی

مهربان احمد، نورمحمدی قربان، وزان سعید، اردکانی محمدرضا، حیدری شریف آباد حسین. بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم. دانش میکروب شناسی. 1387 [cited 2022January25];1(1):13-18. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=131076



IEEE : کپی

مهربان، ا.، نورمحمدی، ق.، وزان، س.، اردکانی، م.، حیدری شریف آباد، ح.، 1387. بررسی نقش میکروارگانیسم های میکوریزایی از نوع ویسکولار آربوسکولار (VAM) بر برخی صفات گیاه علوفه ای سورگوم. دانش میکروب شناسی, [online] 1(1), pp.13-18. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=131076.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 75 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی