برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  41 , شماره  2 ; از صفحه 121 تا صفحه 126 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي و مدل سازي كاهش قند، توليد بيواتانول و دي اكسيد كربن در فرآيند تخمير خرما

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش ماشین‌های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
 
چکیده: 

خرما يكي از محصولات عمده كشاورزي ايران با مقادير بالاي كربوهيدرات است. در اين پژوهش از ضايعات خرما به عنوان ماده اوليه براي توليد بيواتانول استفاده گرديد. براي درک و آگاهي بهتر از چگونگي پيشرفت فرآيند تخمير خرما مقدار كاهش قند، توليد بيواتانول و دي اكسيد كربن در طي فرآيند مورد اندازه گيري قرار گرفته و سپس به وسيله روابط متداول رياضي شبيه سازي گرديد. براي انجام فرآيند تخمير به شيره خرما با بريكس 75 آب اضافه گرديد تا بريكس آن به 20 رسيد. به شربت به دست آمده مخمر S.Cereviea و مواد مغذي مورد نياز براي رشد مخمر اضافه گرديد. تخمير در دماي 30±1°C صورت پذيرفت. بررسي روند تغييرات قند، بيواتانول، دي اكسيد كربن در حين فرآيند تخمير نشان داد كه ميزان تغييرات آنها در 5 روز اول با سرعت زيادي صورت گرفت و سپس به طور چشمگيري كاهش يافت و تا حدود 15 روز بعد از آن فرآيند تخمير ادامه يافت و سپس متوقف شد. در پايان فرآيند ميزان قند محلول از بريكس 20 به حدود 8 كاهش يافت. در مجموع ميزان توليد بيواتانول از هر كيلوگرم شربت با بريكس 20 حدود 72 گرم بود. مجموع ميزان گاز دي اكسيد كربن 70 ميلي ليتر بر ليتر رسيد. مقايسه مدل ‌هاي استفاده شده نشان داد كه تمامي مدلها به خوبي با داده هاي آزمايشگاهي انطباق داشتند. ولي بهترين مدل براي شبيه سازي كاهش قند مدل لگاريتمي كاهشي (R2=0.99) و براي توليد بيواتانول و دي اكسيد كربن مدل گمپرتز با R2 بزرگتر از 98.0 بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

واعظی زاده، م.، و غضنفری مقدم، ا.، و فولادی، م. (1389). بررسی و مدل سازی کاهش قند, تولید بیواتانول و دی اکسید کربن در فرآیند تخمیر خرما. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), 41(2), 121-126. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=128567



Vancouver : کپی

واعظی زاده مطهره، غضنفری مقدم احمد، فولادی محمدحسن. بررسی و مدل سازی کاهش قند, تولید بیواتانول و دی اکسید کربن در فرآیند تخمیر خرما. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران). 1389 [cited 2021April10];41(2):121-126. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=128567



IEEE : کپی

واعظی زاده، م.، غضنفری مقدم، ا.، فولادی، م.، 1389. بررسی و مدل سازی کاهش قند, تولید بیواتانول و دی اکسید کربن در فرآیند تخمیر خرما. مهندسی بیوسیستم ایران (علوم کشاورزی ایران), [online] 41(2), pp.121-126. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=128567>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 307 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی