3 SID.ir | بررسي تاثير زمان برداشت برگ سبز چاي بر کيفيت چاي سياه
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير زمان برداشت برگ سبز چاي بر کيفيت چاي سياه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات چای کشور، لاهیجان
 
چکیده: 

در اين پژوهش و طي يک دوره سه ساله، تغييرات کيفيت چاي سياه توليدي از شاخساره هاي يک غنچه و دو برگ در فصول مختلف برداشت (بهار، تابستان و پاييز)، مورد بررسي قرار گرفت. مقدار درصد ضايعات، مجموع امتيازات حسي، درصد مواد جامد محلول در آب، کافئين، تئافلاوين، تئاروبيجين، رنگ کل و شفافيت در چاي سياه تعيين گرديد. تجزيه و تحليل داده ها با استفاده از طرح آزمايشي کرت هاي خرد شده در زمان بر پايه بلوک هاي کامل تصادفي انجام شد. چاي حاصل از برداشت برگ سبز در تابستان از نظر همه خصوصيات کيفي در نوع هيبريد، در رتبه بالاتر از برداشت هاي بهار و پاييز بوده است. در کلون 100 درصد مواد جامد محلول در آب و کافئين در چاي تابستان به ترتيب 1.85 و 0.18 درصد از چاي بهار و 6.14 و 0.79 از چاي پاييز بيشتر بود. مجموع امتيازات حسي، درصد تئاروبيجين و رنگ کل در چاي بهار و تابستان در يک رتبه و بيشتر از چاي پاييز بوده است. در هر دو نوع چاي مقدار ضايعات در پاييز بيشتر از دو فصل بهار و تابستان بود و تفاوت معني داري   (P<0.05) بين مقدار ضايعات در دو فصل بهار و تابستان ديده نشد. مقدار ضايعات در چاي هيبريد تفاوت معني داري(P<0.05)  با کلون 100 نشان نداد. تفاوت معني داري(P<0.05)  بين مقدار ترکيبات شيميايي که موجب افزايش کيفيت چاي مي شوند، در چاي هيبريد و کلون 100 وجود دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 269
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی