برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1390 , دوره  16 , شماره  2 ; از صفحه 79 تا صفحه 86 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير عصاره آبي زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسيسيتي ماکروفاژهاي موش سوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات آسیب‌های شیمیایی، مرکز تحقیقات بیولوژی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، تهران، ایران
 
چکیده: 

اهداف: تخريب اکسيداتيو DNA نقش مهمي در موتاژنز، پيري و سرطان بازي مي کند. هدف از مطالعه حاضر بررسي تاثير عصاره آبي زعفران بر ميزان محافظت DNA در مقابل شکست ناشي از آلودگي به سولفورموستارد در ماکروفاژ و تاثير احتمالي آن به عنوان عامل آنتي ژنوتوکسيک بود.
مواد و روش ها: تعداد مناسب ماکروفاژ از صفاق موش سوري جدا شد و پس از تاييد زنده بودن، به صورت در شيشه با
kMnO4 و سولفورموستارد در حضور و عدم حضور عصاره آبي زعفران تيمار شد. ميزان سميت ناشي از سولفورموستارد با سنجش MDA و GSH برحسب نانومولار بر ميلي گرم پروتئين و ميزان شکست DNA را به روش کامت و برحسب ميزان حرکت DNA در ميدان الکتروفورز و درصد DNA باقي مانده در هسته سلول ارزيابي شد.
يافته ها: ميزان
MDA در سلول هاي نرمال، سلول هاي تيمارشده با kMnO4، سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتيب 71.0±6.9، 32.0±4.2، 21.0±5.2، 39.0±81.4 نانومولار بر ميلي گرم پروتئين و ميزانGSH 1.9±0.8، 0.95±9.4، 1.2±9.3 55.0±1.5 نانومولار بر ميلي گرم پروتئين بود. در سلول هاي نرمال متوسط حرکتDNA ، 43.1±1.23 ميکرومتر و در سلول هاي تيمارشده باkMnO4، سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتيب 6.4±33.28، 42.4±45.40 و 92.4±75.39 ميکرومتر بود. ميزان DNA باقي مانده در هسته در سلول هاي نرمال، کنترل مثبت، سولفورموستارد و سولفورموستارد+عصاره زعفران به ترتيب 6.3±3.99، 8.3±7.20، 3.4±61.22 و 8.4±5.65 و بيان گر تاثير معني دار عصاره زعفران در کاهش شکست DNA در سلول هاي آلوده به خردل بود.
نتيجه گيري: نتايج بيانگر اثرات آنتي ژنوتوکسيک عصاره آبي زعفران در محافظت
DNA در مقابل شکست اکسيداتيو ناشي از خردل است. مصرف خوراکي اين گياه به صورت مکمل غذايي احتمالا مي تواند از عوارض ناشي از اين عوامل پيشگيري کند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

زارعی محمودآبادی، ع.، و شریف، ف.، و جعفری، م. (1390). تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری. مجله پزشکی کوثر, 16(2), 79-86. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=127877



Vancouver : کپی

زارعی محمودآبادی علی، شریف فروغ، جعفری مسلم. تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری. مجله پزشکی کوثر. 1390 [cited 2021November30];16(2):79-86. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=127877



IEEE : کپی

زارعی محمودآبادی، ع.، شریف، ف.، جعفری، م.، 1390. تاثیر عصاره آبی زعفران (.Crocus sativus L) بر ژنوتوکسیسیتی ماکروفاژهای موش سوری. مجله پزشکی کوثر, [online] 16(2), pp.79-86. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=127877.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی