برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف انرژي و پروتئين جيره غذايي برتوان پرواري و خصوصيات لاشه و پشم بره هاي كردي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

در اين آزمايش به منظور تعيين سطوح مناسب انرژي و پروتئين مورد نياز بره هاي نر کردي، اثرات سه سطح انرژي 2.3، 2.5 و 2.7 مگاکالري انرژي قابل متابوليسم در هر کيلوگرم ماده خشک و هر سطح انرژي با سه سطح 10، 12.5 و 15 درصد پروتئين خام و اثرات متقابل آنها بر روي توان پرواري، خصوصيات لاشه و پشم و ماده خشک مصرفي در 108 راس  بره نر کردي 8-7 ماه و ميانگين وزن زنده 0.32± 25.62 کيلوگرم مورد بررسي قرار گرفت . بره ها 105 روز مورد تغذيه دستي قرار گرفتند. در اين تحقيق از طرح کاملا تصادفي در قالب آزمايش فاکتوريل (3× 3) با 9 جيره غذايي و 3 تکرار 4 مشاهده در هر تکرار استفاده شد. هر 21 روز يک بار ميزان افزايش وزن، ماده خشک مصرفي و ضريب تبديل غذائي بره ها اندازه گيري مي شد. و در پايان دوره، بره ها جهت تعيين وزن و درصد قطعات لاشه و ترکيبات شيميائي گوشت بدون استخوان ناحيه دنده ها 11، 10 و 9 ذبح گرديدند. نتايج آزمايش نشان داد که ميانگين افزايش وزن و ماده خشک مصرفي روزانه بره ها تغذيه شده با جيره هاي 9 گانه به ترتيب 128، 137، 146، 145، 151، 202، 143، 180 و 185 گرم و 1.35، 1.46، 1.58، 1.44 ، 1.72، 1.33 و 1.66 کيلوگرم بوده است. جيره غذاي اثر معني داري (P<0.05) بر ترکيبات شيميائي گوشت بدون استخوان ناحيه دنده ها 11، 10 و 9 داشت.نتايج حاصل از رقيق شدن اوره نشان داد که همبستگي معني داري بين فضاي انتشار اوره و خصوصيات لاشه بره ها وجود ندارد. همچنين جيره غذايي اثر معني داري بر خصوصيات مختلف پشم از جمله رشد، راندمان، ميزان چربي و قطر تار پشم داشته است. به طول کلي نتايج اين آزمايش نشان داد که جيره حاوي 2.5 مگا کالري انرژي قابل متابوليسم در هر کيلوگرم جيره غذايي و 15 درصد پروتئين خام به عنوان بهترين جيره براي بره هاي پرواري کردي به شمار مي رود.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 289
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی