4 SID.ir | مطالعه رابطه ميزان بيماري بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرايط آلودگي طبيعي در استان گيلان (رشت)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مطالعه رابطه ميزان بيماري بلاست برنج در مراحل مختلف رشد با خسارت محصول در شرايط آلودگي طبيعي در استان گيلان (رشت)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت، بخش گیاهپزشکی
 
چکیده: 

براي تعيين خسارت محصول برنج ناشي از بيماري بلاست (Magnaporthe grisea) در مراحل مختلف رشد، آزمايشي مزرعه اي در موسسه تحقيقات برنج ايران، رشت اجرا گرديد. رقم برنج بومي هاشمي در كرت هايي به ابعاد 4×3 متر و در چهار تكرار براي هر مرحله از ارزيابي (تيمار) نشاكاري گرديد. سپس در مراحل 40 و 50 روز پس از نشاكاري، 15 و 25 روز پس از ظهور خوشه و همزمان با برداشت، به ترتيب درصد آلودگي سطح برگ و بلاست خوشه از نمونه هاي تهيه شده از كرت هاي آزمايشي در شرايط آلودگي طبيعي اندازه گيري شدند. پس از هر مرحله از ارزيابي بيماري، با مصرف قارچ كش تري سيكلازول از توسعه بيماري در تيمار مذكور جلوگيري بعمل آمد. در هر مرحله از ارزيابي از آناليز رگرسيون خطي براي محاسبه درصد خسارت محصول ناشي از بلاست برگ و خوشه استفاده گرديد. فقط معادله y=-0.74+0.5x(R2=0.91*) براي تعيين خسارت محصول(y)  (كيلوگرم) ناشي از درصد بلاست خوشه(x) و در مرحله برداشت از تيماري كه در تمام مراحل رشد از قارچ كش استفاده نشده بود، معني دار تشخيص داده شد. بعلاوه اين تيمار تاثير بيشتري در افزايش دانه هاي پوك نسبت به ساير تيمارها داشته است. مصرف سطوح مختلف كود اوره تاثير معني داري در ايجاد تفاوت در ميزان بيماري بلاست و افزايش آن، به علت دماي بالا در بيشتر مراحل حساس دوره رشد برنج نشان نداد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 217
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی