برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1387 , دوره  4 , شماره  16 ; از صفحه 60 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر کود دهي بر ترکيبات شيميايي اسانس زيره و فعاليت ضد ميکروبي آن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهر ری
 
چکیده: 

با افزايش مقاومت باکتري ها به آنتي بيوتيک ها نياز بسياري به يافتن منابع جديدي براي توليد داروهاي جديد وجود دارد. زيره به عنوان گياه دارويي مي تواند انتخاب مناسبي براي اين کار باشد. هدف اين مطالعه بررسي تاثير کودهاي شيميايي و آلي بر کيفيت اسانس و فعاليت ضد ميکروبي اسانس زيره است. براي اين کار بذرهاي زيره به هنگام کاشت تحت تاثير کودهاي شيميايي و آلي قرار گرفتند. اسانس بذرها با روش تقطير با آب تهيه و با دستگاه گاز کروماتوگرافي تجزيه و ترکيبات آن تعيين شد. اثرات ضد ميکروبي اسانس زيره با روش انتشار در آگار اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که تيمار  A2تاثيرات مثبتي بر کيفيت اسانس داشته سبب افزايش ترکيب بتاپينن شده است. اثرات ضد باکتريايي اسانس قابل ملاحظه بوده و حساسيت باکتري هاي گرم مثبت بيش از باکتري هاي گرم منفي بوده است. در مجموع مي توان نتيجه گرفت که اسانس زيره مي تواند جايگزين مناسبي براي تعدادي از آنتي بيوتيک ها باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 157
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی