برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  25 , شماره  2 (پياپي 33) ; از صفحه 291 تا صفحه 301 .
 
عنوان مقاله: 

ساخت تخته خرده کاه با استفاده از مخلوط رزين هاي اوره و ملامين فرمالدهيد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

با استفاده از مخلوط رزين هاي اوره فرمالدهيد و ملامين فرمالدهيد، تخته خرده کاه هايي ساخته شد. نسبت هاي وزني اوره فرمالدهيد: ملامين فرمالدهيد، 100: 0، 75: 25، 50: 50، 25: 75 و 0: 100 انتخاب شدند و دانسيته تخته ها 0.7 گرم بر سانتي متر مکعب در نظر گرفته شد. مقاومت هاي فيزيکي و مکانيکي از جمله واکشيدگي ضخامت (بعد از 2 و 24 ساعت غوطه وري در آب)، چسبندگي داخلي، مدول الاستيسيته و مدول خمشي تخته هاي حاصل اندازه گيري و با استاندارد 4 - 312EN مقايسه شدند. بالاترين مقادير چسبندگي داخلي، مدول خمشي و مدول الاستيسيته مربوط به تخته هاي ساخته شده با نسبت وزني اوره فرمالدهيد: ملامين فرمالدهيد (50: 50) بود. مقادير مربوط به مدول الاستيسيته و مدول خمشي همه تيمارها به جز تيمار اوره فرمالدهيد: ملامين فرمالدهيد (100:0) در محدوده استاندارد 4 - 312EN بوده در حالي که مقادير مربوط به چسبندگي داخلي تمام تيمارها، در محدوده اين استاندارد نمي باشند. مقدار واکشيدگي ضخامت، در تخته هاي با مقدار ملامين فرمالدهيد بيشتر، بهبود داشت اما اين مقدار در محدوده استاندارد 4 - 312EN قرار نمي گيرد. از آنجايي که لايه مومي نازکي سطح کاه گندم را پوشانده، ساختار آبگريز اين لايه باعث ايجاد ناسازگاري بين رزين هاي آبدوست فرمالدهيدي و ذرات کاه گندم مي شود و اين ناسازگاري منجر به کاهش مقاومت هاي فيزيکي و مکانيکي تخته خرده کاه هاي حاصل خواهد شد. همچنين به دليل نفوذپذيري پايين لايه مومي، پخش رزين آبدوست فرمالدهيدي، روي سطح ذرات کاه به خوبي صورت نگرفته که خود عاملي مهم در کاهش مقاومت هاي فيزيکي و مکانيکي تخته هاي حاصل از کاه گندم مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 103
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی