برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر کود دامي، نيتروژن معدني، و سويه هاي مختلف باکتري تثبيت کننده نيتروژن بر عملکرد دانه سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير کود دامي، کود نيتروژنه و سويه هاي باکتري بر عملکرد دانه رقم ويليمز سويا آزمايشي دو ساله (1372-1371) در 3 سطح کود دامي خشک (صفر، 5 و 10 تن کود دامي در هکتار)، 3 سطح کود نيتروژن (صفر، 30 و 60 کيلوگرم نيتروژن خالص در هکتار) و سه سويه باکتري تثبيت کننده نيتروژن (شامل سه فرم تجارتي به نام هاي هلي بيوآگرمي (سويه اول)، گريپ (سويه دوم) و اسوفيکس (سويه سوم) به همراه شاهد (بدون مصرف باکتري) در قالب طرح کرت هاي نواري خرد شده (استريپ اسپيلت پلات) در چهار تکرار در کرج انجام شد. کرت هاي اصلي از کود نيتروژنه (A) در نوار افقي و کود دامي (B) در نوار عمودي، هر کدام در سه سطح و کرت هاي فرعي از سويه هاي باکتري (C) در چهار سطح تشکيل شده بود. نتايج تجزيه مرکب داده ها نشان داد بهتر است در صورت استفاده از سويه هاي باکتريايي از مصرف کودهاي نيتروژني و دامي اجتناب شود و يا مقادير کمي از اين کودها مصرف شود، ولي در صورت عدم استفاده از سويه هاي باکتريايي براي حصول عملکرد قابل قبول بايد از کودهاي دامي و نيتروژني استفاده کرد. نتايج مويد افزايش عملکرد دانه در حضور سويه هاي اول، دوم و سوم بود. اين نسبت افزايش نسبت به شاهد به ترتيب برابر 68، 95 و 93.7 درصد بود. از سويي نتايج به دست آمده ضمن تاکيد بر ضرورت تعيين آستانه مصرف معقول کرد در شرايط استفاده از سويه هاي باکتريايي براي پيش بيني پاسخ سويه ها در شرايط وجود مواد آلي در خاک نشان داد که سويه هاي باکتري پاسخ متنوعي به شرايط مختلف نشان مي دهند، ولي در مجموع سويه دوم چه در شرايط عدم مصرف کود و چه در شرايط مصرف کود سبب توليد بيش ترين عملکرد دانه شد و استفاده از آن نسبت به دو سويه ديگر بيش تر توصيه مي شود. هم چنين نتايج اين تحقيق بر ضرورت آناليز مرکب اين قبيل داده ها تاکيد مي کند تا اثر سال از ساير تيمارها جدا شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اله دادی، ا.، و شهبازیان، ن.، و کامکار، ب. (1386). اثر کود دامی, نیتروژن معدنی, و سویه های مختلف باکتری تثبیت کننده نیتروژن بر عملکرد دانه سویا. علوم کشاورزی, 13(1 (ویژه نامه)), 181-190. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122393



Vancouver : کپی

اله دادی ایرج، شهبازیان نسترن، کامکار بهنام. اثر کود دامی, نیتروژن معدنی, و سویه های مختلف باکتری تثبیت کننده نیتروژن بر عملکرد دانه سویا. علوم کشاورزی. 1386 [cited 2021September25];13(1 (ویژه نامه)):181-190. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122393



IEEE : کپی

اله دادی، ا.، شهبازیان، ن.، کامکار، ب.، 1386. اثر کود دامی, نیتروژن معدنی, و سویه های مختلف باکتری تثبیت کننده نیتروژن بر عملکرد دانه سویا. علوم کشاورزی, [online] 13(1 (ویژه نامه)), pp.181-190. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=122393.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 111 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی