برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1387 , دوره  3 , شماره  2 ; از صفحه 27 تا صفحه 35 .
 
عنوان مقاله: 

اثرمهاري چند آلکيل زانتات تازه سنتز شده بر فعاليت کرزولازي آنزيم تيروزيناز قارچ خوراکي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین
 
چکیده: 

سه ايزوآلکيل دي تيوکربنات (زانتات) به صورت نمک هاي سديم، C3H7OCS2Na (I)، C4H9OCS2Na (II) و C5H11OCS2Na (III) توسط واکنش بين CS2 با ايزوالکل مربوطه در حضور NaOH سنتز شدند و مهار آن ها بر روي فعاليت کرزولازي آنزيم تيروزيناز قارچ خوراکي Agricus bisporous خريداري شده از سيگما، امتحان شد. از (MePAPh) phenol-[azo (4-methylphenyl)]-4 به عنوان سوبستراي سنتزي آنزيم براي فعاليت کرزولازي استفاده شد. نمودارهاي لاين ويور - برک نشان دادند که اين ليگاندها از الگوهاي رقابتي و مختلط براي مهار آنزيم استفاده مي کنند. براي فعاليت کرزولازي، ترکيبات I و II از الگوي مهاري مختلط پيروي کردند، اما ترکيب III از الگوي مهاري رقابتي پيروي کرد. ثابت مهاري (Ki) ترکيبات I، II و III براي فعاليت کرزولازي به ترتيب برابر با 9.8، 7.2 و 6.1 است. اين ثابت هاي مهاري نشان مي دهند که اين سه ليگاند مهارکننده هاي خوبي براي آنزيم تيروزيناز قارچ خوراکي اند. هم سوبسترا و هم مهارکننده مي توانند به صورت تعاوني منفي بين جايگاه-هاي اتصال، به آنزيم متصل شوند (a>1) که ميزان اين تعاوني منفي با افزايش طول زنجيره آليفاتيک در مهارکننده ها افزايش مي يابد. مهار کرزولازي، به چلاته شدن يون هاي مس در جايگاه فعال توسط گروه S - زانتات ها بستگي دارد که همين امر باعث شده است مقادير Ki در فعاليت کرزولازي براي هر سه ليگاند يکسان باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

علیجانیان زاده، م. (1387). اثرمهاری چند آلکیل زانتات تازه سنتز شده بر فعالیت کرزولازی آنزیم تیروزیناز قارچ خوراکی. دانش زیستی ایران, 3(2), 27-35. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=120177



Vancouver : کپی

علیجانیان زاده مهدی. اثرمهاری چند آلکیل زانتات تازه سنتز شده بر فعالیت کرزولازی آنزیم تیروزیناز قارچ خوراکی. دانش زیستی ایران. 1387 [cited 2021April13];3(2):27-35. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=120177



IEEE : کپی

علیجانیان زاده، م.، 1387. اثرمهاری چند آلکیل زانتات تازه سنتز شده بر فعالیت کرزولازی آنزیم تیروزیناز قارچ خوراکی. دانش زیستی ایران, [online] 3(2), pp.27-35. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=120177>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 149 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی