برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
شهريور 1383 , دوره  11 , شماره  52 ; از صفحه 67 تا صفحه 70 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي آثار ضد باكتريايي عصاره هاي نعناع، شيرين بيان، پونه، بابونه و آويشن بر هليكوباكتر پيلوري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
هليکوباکتر پيلوري، يک عامل مهم در ايجاد گاستريت مزمن، زخم معده و اثني عشر محسوب مي شود و همچنين احتمال ميرود که در ايجاد آدنوکارسينوماي ديستال معده نيز نقش داشته باشد. عفونت ايجاد شده توسط هليکوباکتر پيلوري مي تواند به زخم هاي مزمن معده و اثنيعشر منجر شود که عواقب وخيم تر آن به شکل آتروفي و متاپلازي معدهاي در بافت ها ظاهر مي گردد. افزايش روزافزون مقاومت دارويي هليکوباکتر پيلوري به آنتيبيو تيک هاي رايج، هدف اين مطالعه بود و در جريان مطالعه، تاثير پنج گونه از گياهان افزودني در مواد غذايي از نظر خاصيت ضد باکتريايي عليه هشت سويه هليکوباکتر پيلوري مورد بررسي قرار گرفت.گياهاني که عليه هشت سويه هليکوباکتر پيلوري انتخاب شدند عبارت بودند از: نعناع، شيرين بيان، پونه، بابونه و آويشن. عصاره هاي الکلي و آبي با روش انتشار در آگار بر روي هليوکوباکتر پيلوري هاي جدا شده از بيماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپي بيمارستان شريعتي تهران مورد بررسي قرار گرفت.از بين عصاره هاي آبي حاصل از گياهان مورد مطالعه از نظر اثر ضد باکتريايي، عصاره نعناع بيش ترين اثر ضد هليکوباکتر پيلوري را داشت (ميانگين قطر هاله عدم رشد 14 ميلي متر) و بعد از آن به ترتيب شيرين بيان، پونه، بابونه و آويشن قرار داشتند. در ميان عصاره هاي الکلي، عصاره نعناع با ميانگين 10 ميلي متر اثربخش بود و پس از آن، شيرين بيان، پونه و آويشن داراي فعاليت ضد باکتريايي بودند.با توجه به اين که عصاره هاي آبي، الکلي مربوط به نعناع و شيرين بيان داراي فعاليت ضد باکتريايي بالاتر هستند، شناسايي ماده موثر اين گياهان به عنوان يک ترکيب موثر ضد ميکروبي گام بعدي در اين راستا محسوب مي شوند و شناسايي آثار ضدميکروبي ديگر گياهان افزوني در مواد غذايي امري ضروري به نظر مي رسد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نوری زاده، ع.، و میرزاپور، ط.، و قاسمی، ک.، و رضوی، س.، و لطیفی نوید، س. (1383). بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری. دانشور پزشکی, 11(52), 67-70. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=12004



Vancouver : کپی

نوری زاده عزت، میرزاپور طوبا، قاسمی کریم اله، رضوی سیدمهدی، لطیفی نوید سعید. بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری. دانشور پزشکی. 1383 [cited 2021December03];11(52):67-70. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=12004



IEEE : کپی

نوری زاده، ع.، میرزاپور، ط.، قاسمی، ک.، رضوی، س.، لطیفی نوید، س.، 1383. بررسی آثار ضد باکتریایی عصاره های نعناع, شیرین بیان, پونه, بابونه و آویشن بر هلیکوباکتر پیلوری. دانشور پزشکی, [online] 11(52), pp.67-70. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=12004.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 5281 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی