4 SID.ir | مقايسه تکميل الياف پلي استر با امولسيون سيليکوني با ابعاد نانو و ميکرو
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

مقايسه تکميل الياف پلي استر با امولسيون سيليکوني با ابعاد نانو و ميکرو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی نساجی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرری، شهرری، ایران
 
چکیده: 

بهبود کيفيت زير دست در منسوجات، يکي از فرايند هاي مهم در تکميل کالاي نساجي است. نرم کننده هاي الياف از مهم ترين ترکيب هاي مورد استفاده در فرايند تکميل بوده و با پوشش دهي روي منسوج، باعث نرم تر شدن و کاهش الکتريسيته ساکن و انتشار بوي مطبوع مي شوند. افزون بر اين نرم کننده ها ويژگي هاي ديگري شامل الاستيسيته، آب دوستي و قرارگيري لکه روي منسوج را تغيير مي دهند. اين ترکيب ها بر اساس ساختار يوني خود طبقه بندي مي شوند که مهم ترين آنها شامل نرم کننده هاي آنيوني، کاتيوني، غير يوني، خنثي، فعال و سيليکوني هستند. امولسيون هاي سيليکوني در اندازه هاي مولکولي ماکرو و ميکرو به طور معمول براي مرحله تکميل استفاده مي شوند ولي امولسيون سيليکوني نانو در سال هاي اخير در صنعت نساجي مطرح شده است. در اين پژوهش هدف مقايسه نرم کننده سيليکوني با ابعاد نانو و ميکرو بر ويژگي هاي متفاوت الياف پلي استر است. بدين منظور پارچه هاي پلي استر در ابتدا با شوينده غير يوني شستشو شده و سپس با مقدار هاي 10، 20 و 30 g/lit از نرم کننده امولسيوني نانو و ميکرو سيليکون پوشش داده شده اند. مقدار طول خمشي در نمونه پوشش داده شده با محلول 10 g/lit کاهش پيدا کرده است و با افزايش غلظت کاهش بيشتري مشاهده مي شود. تغيير هاي رنگي پارچه هاي آزمايش شده با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر اندازه گيري شده است. امولسيون هاي نانو سيليکوني بازتاب نوري سطح پارچه هاي پلي استري را به ميزان نا چيزي در مقايسه با نرم کن ميکرو تغيير مي دهند. افزايش در وزن در تمام نمونه هاي آغشته شده مشاهده شد که نشان دهنده ميزان پوشش ترکيب هاي سيليکوني روي منسوج است. نمونه هاي پوشش داده شده با نرم کننده امولسيوني نانو نتيجه هاي مناسب تري را روي نمونه هاي آغشته شده در مقايسه با نرم کننده امولسسيون ميکرو نشان مي دهند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 313
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی