برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1388 , دوره  1 , شماره  3 ; از صفحه 9 تا صفحه 14 .
 
عنوان مقاله: 

ترکيب اسيدهاي چرب موجود در Saccharopolyspora erythreae PTCC1685 رشد يافته در محيط معين

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
 
چکیده: 

زمينه و هدف:  Saccharopolyspora erythreaeيک اکتينوميست هوازي و گرم مثبت و ميکروارگانيسم صنعتي توليد اريترومايسين مي باشد. بررسيها نشان داده است که توليد متابوليتهاي ثانويه و همچنين ترکيب اجزاء بيومس در ميکروارگانيسمها و از جمله آنها ليپيدها، بسيار به محيط کشت وابسته است.
روش بررسي: سوسپانسيون اسپوري
Saccharopolyspora erythraea PTCC1685  به محيط بذردهي تلقيح شده و در دماي 30 درجه به مدت 44 -40 ساعت با دور 180 rpm در شرايط هوازي گرما گذاري شد. مقداري از نمونه بذردهي که داراي شرايط مناسب مورفولوژي وpH  و رشد کافي بود به فلاسکهاي حاوي محيط تخمير تعريف شده اضافه شد، فلاسکهاي تلقيح شده  در دماي 30 درجه به مدت 11 روز در شرايط هوازي با دور  180rpmگرما گذاري شدند. براي تعيين ترکيب اسيدهاي چرب، بيومس در فاز سکون توسط سانتريفوژ در 4000 rpm به مدت 20 دقيقه جدا شد و سپس به مدت 12 ساعت با حلال کلروفرم/متانول (1:2) بر روي شيکر قرار داده و هم زده شد. سپس مخلوط، به مدت 20 دقيقه در دور 4000rpm سانتريفوژ شد. فاز رويي و اضافات بيومس حذف و فاز کلروفرم زير که حاوي ليپيدها بود جدا شد. پس از تبخير کلروفرم، ليپيدهاي بدست آمده پس از متيله کردن با مخلوط هيدروکسيد سديم متانولي، ترکيب اسيدهاي چرب توسط GC-Mass تعيين شد.
يافته ها: 8 اسيد چرب در اين سويه تشخيص داده شد که حاوي 15 تا 18 اتم کربن بودند. بالاترين درصد اسيدهاي چرب متعلق به 14-متيل پنتادکانوئيک اسيد
(%36.25) و کمترين درصد متعلق به پنتادکانوئيک اسيد (%5.2) بود. اسيدهاي چرب ديگر (%18.9) C17:0، (%14.99) C18:2، (%8.85) C16:0، (%8.67) C18:1، (%5.47) C18:0 و (%5.2) C15:0 بودند. اسيدهاي چرب با کمتر از 15 کربن در اين پژوهش ديده نشد.
نتيجه گيري: ترکيب اسيدهاي چرب و توليد اريترومايسين در
S.erythreae کاملا وابسته به ترکيب محيط کشت است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رفیعی نیا، م.، و عطار، ح. (1388). ترکیب اسیدهای چرب موجود در Saccharopolyspora erythreae PTCC1685 رشد یافته در محیط معین. زیست فناوری میکروبی, 1(3), 9-14. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119482



Vancouver : کپی

رفیعی نیا مرضیه، عطار حسین. ترکیب اسیدهای چرب موجود در Saccharopolyspora erythreae PTCC1685 رشد یافته در محیط معین. زیست فناوری میکروبی. 1388 [cited 2021October26];1(3):9-14. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119482



IEEE : کپی

رفیعی نیا، م.، عطار، ح.، 1388. ترکیب اسیدهای چرب موجود در Saccharopolyspora erythreae PTCC1685 رشد یافته در محیط معین. زیست فناوری میکروبی, [online] 1(3), pp.9-14. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119482.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 54 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی