برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي ميزان فنل تام و فعاليت هاي آنتي اکسيداني بومادران، درمنه و بابونه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: مصرف ترکيبات آنتي اکسيداني مشتق از گياهان باعث کاهش شيوع بسياري از بيماري هاي مزمن مي شود. هدف از اين مطالعه بررسي ميزان فنل تام و فعاليت هاي آنتي اکسيداني بومادران، درمنه و بابونه بود.
مواد و روش ها: اين مطالعه تجربي در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکي ياسوج انجام شد. ابتدا ساقه هاي هوايي گياهان مورد مطالعه شامل؛ بومادران، درمنه و بابونه در مجاورت هوا و در سايه خشک شده و پودر گرديد. عصاره هاي هيدروالکلي به روش خيساندن به مدت 48 ساعت در دماي اتاق تهيه شدند. در اين مطالعه براي ارزيابي خواص آنتي اکسيداني از پنج آزمون به نام، دي فنيل پيکريل هيدرازيل، توان آنتي اکسيداني معادل ترولکس، توان آنتي اکسيداني احياء آهن، فسفوموليبدنم و قدرت احيا کنندگي که مکانيسم همگي بر اساس اهداي الکترون استوار است استفاده شد. براي اندازه گيري ترکيبات آنتي اکسيداني آزمون فنل و فلاونوئيد تام به کار رفت. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزار اکسل تجزيه و تحليل شدند.
يافته ها: بهترين فعاليت آنتي اکسيداني مربوط به گياه درمنه بود. الگوي فعاليت آنتي اکسيداني در دي فنيل پيکريل هيدرازيل، توان آنتي اکسيداني معادل ترولکس و قدرت احياء کنندگي از بيشترين به کمترين مقدار مربوط به درمنه، بابونه و بومادران بود. الگوي فعاليت آنتي اکسيداني در دو روش فسفوموليبدنم و فعاليت آنتي اکسيداني معادل ترولکس به ترتيب مربوط به درمنه، بومادران و بابونه بود.
نتيجه گيري: عصاره هيدروالکلي گياهان بومادران، درمنه و بابونه در تمامي مدل هاي مورد مطالعه سطوح مختلفي از فعاليت آنتي اکسيداني از خود نشان دادند. بهترين فعاليت آنتي اکسيداني مربوط به گياه درمنه بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

میرزایی، ع.، و اکبرتبارطوری، م.، و صادقی، ه.، و شریفی، ب. (1389). ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت های آنتی اکسیدانی بومادران, درمنه و بابونه. ارمغان دانش, 15(3 (پی در پی 59)), 243-252. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119389



Vancouver : کپی

میرزایی علی، اکبرتبارطوری مهدی، صادقی هیبت اله، شریفی بهمن. ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت های آنتی اکسیدانی بومادران, درمنه و بابونه. ارمغان دانش. 1389 [cited 2021April11];15(3 (پی در پی 59)):243-252. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119389



IEEE : کپی

میرزایی، ع.، اکبرتبارطوری، م.، صادقی، ه.، شریفی، ب.، 1389. ارزیابی میزان فنل تام و فعالیت های آنتی اکسیدانی بومادران, درمنه و بابونه. ارمغان دانش, [online] 15(3 (پی در پی 59)), pp.243-252. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119389>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
بازدید یکساله 205 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی