برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1388 , دوره  19/1 , شماره  1 ; از صفحه 1 تا صفحه 20 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف نيتروژن و تداخل علف هاي هرز بر عملكرد، اجزاي عملكرد و ميزان کلروفيل برگ در سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 
به منظور ارزيابي تاثير سطوح مختلف نيتروژن و تداخل علف هاي هرز بر عملکرد، اجزاي عملکرد و ميزان کلروفيل برگ در سويا، آزمايشي در ايستگاه تحقيقاتي دانشکده کشاورزي دانشگاه تبريز، در سال هاي 85-1384 اجرا شد. در هر دو سال، آزمايش ها در قالب کرت هاي خرد شده با طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار انجام گرديد. چهار سطح نيتروژن صفر، 20، 40 و 60 کيلوگرم در هکتار در کرت هاي اصلي و 10 دوره تداخل علف هاي هرز در دو سري در کرت هاي فرعي قرار گرفتند. در سري اول، کرت ها از ابتداي فصل رشد تا سپري شدن مراحل رشدي  Ve(ظهور لپه ها)، V1 (اولين برگ سه برگچه اي)، V4 (چهارمين برگ سه برگچه اي)، R1 (شروع گل دهي) و R3 (شروع نيام دهي) به وسيله وجين دستي عاري از علف هرز شدند و سپس تا آخر فصل رشد، وجين اعمال نگرديد. در سري دوم کرت ها براي مراحل ذکر شده از ابتداي فصل تا مرحله مورد نظر آلوده به علف هرز بودند و پس از سپري شدن مرحله مربوطه، وجين، تا آخر فصل رشد اعمال شد. تداخل علف هاي هرز در تيمار شاهد آلوده به آن ها، عملکرد دانه، تعداد نيام و تعداد دانه در بوته، تعداد دانه در نيام و وزن هزاردانه را به ترتيب 48.42، 49.52، 54.55، 13.01 و 18.05 درصد در مقايسه با شاهد بدون علف هرز کاهش داد. هم چنين تيمار در شاهد آلوده به علف هرز، ميزان کلروفيل سويا در مراحل رشدي V4، R1 و R3 به ترتيب 14.68، 17.33 و 21.42 درصد در مقايسه با شاهد بدون علف هرز کاهش پيدا کرد. با افزايش سطوح نيتروژن مقادير همه صفات فوق افزايش يافت. با اين حال ميزان کلروفيل در کليه سطوح نيتروژن با افزايش طول دوره رشد، کاهش نشان داد. ميزان کلروفيل با افزايش دوره تداخل عاري از علف هرز، به طور تدريجي افزايش و با افزايش دوره تداخل آلوده به علف هرز به صورت تدريجي کاهش پيدا کرد. نتايج نشان دادند که اثرات رقابتي علف هاي هرز بر روي سويا، در سطوح پايين نيتروژن بيش تر است و افزايش سطوح نيتروژن سبب افزايش بيش تر قابليت رقابت سويا با علف هاي هرز مي گردد و بنابراين، سطوح بالاي نيتروژن براي سويا در مقايسه با علف هاي هرز سودمندتر هستند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

شفق کلوانق، ج.، و زهتاب سلماسی، س.، و جوانشیر، ع.، و مقدم، م.، و دباغ محمدی نسب، ع. (1388). تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و تداخل علف های هرز بر عملکرد, اجزای عملکرد و میزان کلروفیل برگ در سویا. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی), 19/1(1), 1-20. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119137



Vancouver : کپی

شفق کلوانق جلیل، زهتاب سلماسی سعید، جوانشیر عزیز، مقدم محمد، دباغ محمدی نسب عادل. تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و تداخل علف های هرز بر عملکرد, اجزای عملکرد و میزان کلروفیل برگ در سویا. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی). 1388 [cited 2022January19];19/1(1):1-20. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119137



IEEE : کپی

شفق کلوانق، ج.، زهتاب سلماسی، س.، جوانشیر، ع.، مقدم، م.، دباغ محمدی نسب، ع.، 1388. تاثیر سطوح مختلف نیتروژن و تداخل علف های هرز بر عملکرد, اجزای عملکرد و میزان کلروفیل برگ در سویا. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی), [online] 19/1(1), pp.1-20. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=119137.



 

 
بازدید یکساله 84 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی