برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  5 , شماره  2 (نيمه دوم) ; از صفحه 108 تا صفحه 122 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير فرآيند خشک کردن نهايي با مايکروويو و هواي داغ بر پارامترهاي خشک کردن انگور خشک شده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گرو علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
در اين مطالعه امکان استفاده از روش مايکروويو براي خشک کردن نهايي دو نوع انگور خشک شده (آفتابي و تيزابي) بررسي گرديد. بدين منظور نمونه هاي مورد مطالعه در حمام آب با دما (25, 45°C) و زمان (60 و 30 دقيقه) معين شستشو داده شده و پس از حذف آب سطحي، با روش هاي مايکروويوي (در دو توان 270 و 450 وات) و روش جريان هواي داغ (روش جابجايي) در دماي 50°C خشکانيده شدند. درصد جذب آب، ضريب نفوذ موثر رطوبت و شاخص هاي رنگ هانتر L) بعنوان روشنايي و نسبت (a/b اندازه گيري گرديد. براي تعيين مناسبترين مدل رياضي جهت توصيف رفتار خشک شدن نمونه ها، برازش 10 مدل رياضي از طريق تعيين ضريب تبيين (R2)، مربع خي (χ2) و ريشه مربعات ميانگين خطا (RMSE) ارزيابي گرديد. نتايج نشان داد که درصد جذب آب نمونه هاي تيزابي حدود 3 تا 4.5 برابر نمونه هاي آفتابي است. طبق نتايج بدست آمده، خشک کردن در دوره سرعت نزولي رخ مي دهد. بر اساس ارزيابي مدل ها، مدل دو جمله اي داراي بالاترين مقدارR2 و کمترين مقدار χ2 و RMSE مي باشد. نتايج نشان مي دهد که روش خشک کردن نهايي، رنگ محصول را تحت تاثير قرار مي دهد و همچنين استفاده از روش مايکروويو براي خشک کردن نهايي تابع توان مورد استفاده و نوع محصول است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ده بوره، ر.، و اسماعیلی، م. (1388). تاثیر فرآیند خشک کردن نهایی با مایکروویو و هوای داغ بر پارامترهای خشک کردن انگور خشک شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 5(2 (نیمه دوم)), 108-122. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118442



Vancouver : کپی

ده بوره راضیه، اسماعیلی محسن. تاثیر فرآیند خشک کردن نهایی با مایکروویو و هوای داغ بر پارامترهای خشک کردن انگور خشک شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2021December02];5(2 (نیمه دوم)):108-122. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118442



IEEE : کپی

ده بوره، ر.، اسماعیلی، م.، 1388. تاثیر فرآیند خشک کردن نهایی با مایکروویو و هوای داغ بر پارامترهای خشک کردن انگور خشک شده. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 5(2 (نیمه دوم)), pp.108-122. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118442.



 

 
بازدید یکساله 341 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی