برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين پارامترهاي رسيدگي هلو با استفاده از امواج فراصوت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

بافت ميوه  در مراحل مختلف رشد و انبارداري تغيير كرده و مي توان با بررسي خصوصيات آن، به مرحله رسيدگي ميوه دست پيداکرد. امواج فراصوت ضمن عبور از داخل بافت ميوه، بسته به نوع بافت و تراکم آن، تضعيف گرديده و سرعت آن نيز تغيير مي يابد؛ لذا ممكن است بتوان با محاسبه مقدار ضريب تضعيف و سرعت آن، به صورت غيرمخرب، خصوصيات بافت ميوه و در نتيجه ميزان رسيدگي آن را تعيين نمود. در اين تحقيق، ميوه هاي هلو رقم هسته جداي تبريزي به گروه هاي رسيده، نيمه رس، بزرگ و كوچك تقسيم بندي شد و به  وسيله انجام آزمون حسي ميوه ها، صحت گروه هاي رسيده و نيمه رس تاييد گرديد. سپس علاوه بر اندازه  گيري دو پارامتر ضريب تضعيف و سرعت موج فراصوت، پارامترهاي کيفي و کمي ميوه شامل ابعاد، جرم، چگالي، سفتي (بدون پوست و با پوست)، قندكاهنده، اسيديته، pH، درصد ماده  خشک و ميزان مواد جامد محلول که از جمله شاخص هاي رسيدگي هلو مي باشند، اندازه گيري شد و با پارامترهاي فراصوت مقايسه گرديد. نتايج نشان داد كه اندازه ميوه بر ضريب تضعيف موج و درجه رسيدگي آن بر سرعت موج فراصوت تاثير معني داري مي گذارد. رابطه ضريب تضعيف با سفتي بدون پوست در گروه هاي نيمه رس و رسيده با ضرايب همبستگي بالاي 0.80 و به  طور مشابه رابطه ضريب تضعيف با سفتي با پوست در هريک از گروه هاي فوق با ضرايب همبستگي بالاتر از 0.70 و در هر دو حالت با معادلات درجه 2 به دست آمد. همچنين همبستگي ضريب تضعيف و سرعت موج با pH و رابطه سرعت موج فراصوت با اسيديته ميوه نيز بالاتر از 0.80 گزارش شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ابوالقاسمی نجف آبادی، ر.، و عمادی، ب.، و آق خانی، م.، و بیرقی طوسی، ش. (1388). تعیین پارامترهای رسیدگی هلو با استفاده از امواج فراصوت. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 5(1 (نیمه اول)), 63-74. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118409



Vancouver : کپی

ابوالقاسمی نجف آبادی رضا، عمادی باقر، آق خانی محمدحسین، بیرقی طوسی شهرام. تعیین پارامترهای رسیدگی هلو با استفاده از امواج فراصوت. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران. 1388 [cited 2021August01];5(1 (نیمه اول)):63-74. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118409



IEEE : کپی

ابوالقاسمی نجف آبادی، ر.، عمادی، ب.، آق خانی، م.، بیرقی طوسی، ش.، 1388. تعیین پارامترهای رسیدگی هلو با استفاده از امواج فراصوت. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 5(1 (نیمه اول)), pp.63-74. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118409.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 386 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی