نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  65 , شماره  1 ; از صفحه 19 تا صفحه 23 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر سطوح مختلف عصاره روغني بره موم بر سيستم ايمني جوجه هاي گوشتي عليه ويروس نيوكاسل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
 
چکیده: 
امنيت زيستي در توليد جوجه هاي گوشتي اهميت بسيار زيادي دارد ولي حفظ آن سخت و غير ممكن است. بنابراين، بهبود در عملكرد سيستم ايمني مي تواند بيماري ها را در جوجه ها كنترل نمايد. اثر شش سطح عصاره روغني بره موم (صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 ميليگرم بره موم در كيلوگرم خوراك) بر عملكرد سيستم ايمني جوجه هاي گوشتي عليه ويروس نيوكاسل با استفاده از طرح كاملا تصادفي با 360 جوجه (ميانگين وزن 94 گرم) يكروزه گوشتي تجارتي (آرين) مورد مطالعه قرار گرفت. ميزان آنتي بادي خون عليه ويروس نيوكاسل (تست HI)، وزن غده تيموس، بورس فابريسيوس و در صد لنفوسيت ها براي يك دوره 42 روزه اندازه گيري شد و داده ها مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفت. نتايج نشان داد كه با افزايش سطح بره موم، ميزان آنتي بادي خون نيز بطور معني داري (p<0.05) افزايش يافت و در سطح 250 ميليگرم، تيتر آنتي بادي در 42 روزگي نسبت به شاهد (6.42 تيتر) به 10.42 تيتر رسيد. وزن تيموس نيز با افزايش سطح بره موم بطور معني داري (p<0.05) افزايش يافت و در سطح 250 ميليگرم در مقايسه با شاهد (8.47 گرم) به 14.54 گرم رسيد. وزن بورس فابريسيوس از 2.42 گرم در گروه شاهد به 4.62 گرم در سطح 250 ميليگرم بره موم افزايش يافت و اين اختلاف از نظر آماري معني دار (p<0.05) بود. سطوح 200 و 250 ميليگرم بره موم نسبت به شاهد (48.93 درصد) به ترتيب 50.18 و 51.24 درصد بطور معني داري (p<0.05) موجب افزايش لنفوسيت ها شد. نتايج كلي نشان داد كه مصرف بره موم از سطح 50 تا 250 ميليگرم در كيلوگرم خوراك موجب بهبود در كارآيي سيستم ايمني براي ايمن سازي جوجه هاي گوشتي عليه ويروس نيوكاسل شده است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حقیقیان رودسری، م.، و مهدی زاده تکلیمی، س.، و باقرزاده کاسمانی، ف.، و لطف الهیان، ه.، و موسوی، س.، و ابوالقاسمی، س. (1389). بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 65(1), 19-23. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118315



Vancouver : کپی

حقیقیان رودسری محمود، مهدی زاده تکلیمی سیدمظفر، باقرزاده کاسمانی فرزاد، لطف الهیان هوشنگ، موسوی سیده فاطمه، ابوالقاسمی سیدعبدالحسین. بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1389 [cited 2022May20];65(1):19-23. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118315



IEEE : کپی

حقیقیان رودسری، م.، مهدی زاده تکلیمی، س.، باقرزاده کاسمانی، ف.، لطف الهیان، ه.، موسوی، س.، ابوالقاسمی، س.، 1389. بررسی اثر سطوح مختلف عصاره روغنی بره موم بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی علیه ویروس نیوکاسل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 65(1), pp.19-23. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=118315.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی