برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1388 , دوره  13 , شماره  4 ; از صفحه 379 تا صفحه 385 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر روغن زيتون بکر خوراکي بر ميزان چربي هاي خون در موش صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم زیستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: به علت وابستگي مصرف روغن زيتون و نرخ پايين بيماريهاي قلبي - عروقي هدف اين مطالعه بررسي اثر روغن زيتون خوراکي بر پروفايل چربي هاي سرم خون بود.
روش ها: موشهاي صحرايي نر بالغ مورد آزمايش توسط روغن زيتون بکر، به مدت 30 روز با دوزهاي
0.25، 0.5 و 0.75 ميلي ليتر بر کيلوگرم وزن بدن و موشهاي صحرايي گروه شاهد با سالين در همين مدت با روش گاواژ تيمار شدند (n=6). در پايان 30 روز، ميزان سطوح کلسترول، تري گليسيريد، HDL، LDL، VLDL و شاخصهاي آتروژنيک در سرم بررسي شد.
يافته ها: آناليز نشان داد که اسيد چرب غير اشباع غالب در روغن زيتون بکر، اولئيک اسيد است. سطوح کلسترول، تري گليسيريدها،
HDL و VLDL در دوزهاي 0.25، 0.5 و 0.75 ميلي ليتر بر کيلوگرم وزن بدن از روغن زيتون نسبت به گروه شاهد افزايش معني دار داشت (P<0.05). سطح LDL در دوزهاي مختلف کاهش وابسته به دوز را نشان داد که اين کاهش در دوز 0.75 از لحاظ آماري در مقايسه با گروه شاهد معني دار بود (P<0.05). شاخص LDL/HDL در دوزهاي 0.25، 0.5 و 0.75 ميلي ليتر بر کيلوگرم وزن بدن روغن زيتون در مقابل گروه شاهد به طور معني دار و به صورت وابسته به دوز کاهش يافت (به ترتيب برابر با 4.27±0.64، 3.85±0.72 و 1.78±
0.48 در برابر گروه شاهد 8.55±0.2). روغن زيتون بکر در دوزهاي 0.5 و 0.75 شاخص TG/HDL را نسبت به گروه شاهد کاهش داد (به ترتيب 13.21±1.07 و 12.45±0.41 در مقابل 16.51±0.94) (P<0.05).
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد که روغن زيتون بکر سبب کاهش شاخصهاي آتروژنيک شده که احتمالا به علت غني بودن اين روغن از اولئيک اسيد است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

بیگدلی، م.، و رسولیان، ب.، و محققی، ف.، و زینانلو، ع. (1388). بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY), 13(4), 379-385. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117931



Vancouver : کپی

بیگدلی محمدرضا، رسولیان بهرام، محققی فاطمه، زینانلو علی اصغر. بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY). 1388 [cited 2021August04];13(4):379-385. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117931



IEEE : کپی

بیگدلی، م.، رسولیان، ب.، محققی، ف.، زینانلو، ع.، 1388. بررسی اثر روغن زیتون بکر خوراکی بر میزان چربی های خون در موش صحرایی. فیزیولوژی و فارماکولوژی (PHYSIOLOGY AND PHARMACOLOGY), [online] 13(4), pp.379-385. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117931.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 205 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی