برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز1388 , دوره  1 , شماره  2 ; از صفحه 59 تا صفحه 70 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات اشعه ي گاما و انجماد بر بار ميكروبي و خواص فيزيکو شيميايي گوشت ماهي قزل آلا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
 
چکیده: 

پرتودهي به عنوان يك فرايند تكنولوژيكي موثر براي كاهش ميكروارگانيسم ها، بهبود ايمني غذاها و افزايش عمر نگه داري آن ها مورد توجه است. در اين مطالعه اثرات ترکيب اشعه گاما و نگه داري در دماي زير صفر جهت بهبود عمر نگه داري گوشت ماهي قزل آلا مورد ارزيابي قرار گرفت. نمونه هاي مورد آزمايش در چهار گروه قرار گرفت. يک گروه بدون قرار گرقتن در معرض اشعه به عنوان کنترل و 3 گروه ديگر در معرض 0.5، 1 و 2 كيلوگري قرار گرفته و به کمک انجماد براي مدت 2 ماه در 18 c - درجه ي سانتيگراد نگه داري شده و در هر 15 روز تحت آزمايش هاي ميكروبي و تجزيه و تحليل ويژگي هاي شيميايي و ارزيابي حسي قرار گرفتند. پس از انجام آزمايش ها، داده ها با استفاده از روش آناليز ANOVA مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. نتايج نشان داد كه ترکيب اشعه دهي در دوز 0.5 کيلوگري و بالاتر همراه با نگه داري در دماي زير صفر نسبت به حالت نگه داري در دماي زير صفر و بدون کاربرد پرتودهي در افزايش زمان نگه داري ماهي قزل آلا (بدون اثر غير قابل قبول بر روي کيفيت شيميايي و حسي) به طور معني داري موثر مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی