برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي تغييرات فيزيكوشيميايي و ميكروبي زعفران طي دوره ي نگه داري يكساله

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد / اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
 
چکیده: 

چکیده: در اين مطالعه، خصوصيات فيزيكوشيميايي و ميكروبي زعفران از زمان برداشت به مدت يك سال (12 ماه) و به طور ماهانه مورد ارزيابي قرار گرفت. شرايط فرآوري و نگه داري زعفران، مطابق با شرايط عمومي موجود در سطح توليد، عرضه و مصرف زعفران شبيه سازي شد. زعفران از مزارع شهرستان تربت حيدريه برداشت و سپس كلاله ها توسط كارگران جدا گرديد. نمونه ها بر روي الك توسط هيتر الكتريكي در دماي 55 درجه ي سانتي گراد به مدت 45 دقيقه (روش اسپانيايي) تا رسيدن به رطوبت مطلوب (مطابق با استاندارد ملي زعفران) خشك شد. سورت ثانويه بر روي نمونه ها صورت گرفت و نمونه ها پس از بسته بندي در پوشش هاي پلي اتيلني، در دماي 25 - 20 درجه ي سانتي گراد در آزمايشگاه نگه داري شدند. آزمون هاي فيزيكو شيميايي و ميكروبي شامل محتواي رطوبت، عصاره ي آبي، كروسين، پيكروكروسين، سافرانال، شمارش كلي ميكروارگانيسم ها، كليفرم و كپك مطابق با روش هاي توصيه شده در استانداردهاي ملي ايران بر روي آن ها انجام شد. نتايج، نشان داد كه محتواي رطوبت، عصاره آبي، كروسين، پيكروكروسين و هم چنين كليه ي ويژگي هاي ميكروبي زعفران در طول دوره ي نگه داري كاهش يافته اما سافرانال، روند افزايشي از خود نشان داد. هم چنين آناليز داده ها نشان داد كه بيش ترين ميزان تغييرات در خصوصيات بررسي شده، پس از گذشت هشت ماه (درمرداد ماه) از زمان برداشت (آذرماه) رخ داده است و پس از آن مدت، اختلاف معني داري در ميزان تغييرات (در سطح 5%)، مشاهده نشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

سالاری، ر.، و حبیبی نجفی، م.، و کاراژیان، ح.، و وزیرزاده، ب. (1389). ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی زعفران طی دوره ی نگه داری یکساله. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), 2(1(پیاپی 4)), 35-43. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117286



Vancouver : کپی

سالاری رزیتا، حبیبی نجفی محمدباقر، کاراژیان حجت، وزیرزاده بیتا. ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی زعفران طی دوره ی نگه داری یکساله. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی). 1389 [cited 2021April11];2(1(پیاپی 4)):35-43. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117286



IEEE : کپی

سالاری، ر.، حبیبی نجفی، م.، کاراژیان، ح.، وزیرزاده، ب.، 1389. ارزیابی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی زعفران طی دوره ی نگه داری یکساله. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی), [online] 2(1(پیاپی 4)), pp.35-43. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117286>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 358 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی