برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  4 , شماره  10 ; از صفحه 37 تا صفحه 45 .
 
عنوان مقاله: 

اثر سطوح مختلف پروتئين و اسيد آمينه ليزين در دوره ي رشد بر خصوصيات بستر و لاشه جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه، بررسي اثرات سطوح مختلف پروتئين و ليزين در جيره هاي غذايي دوره ي رشد جوجه هاي گوشتي (جنس ماده) بر خصوصيات لاشه و بستر بود. آزمايش در قالب طرح كاملا تصادفي به روش فاكتوريل 3x4 انجام پذيرفت. در روز 21 آزمايش، جوجه ها در قالب چهار تكرار و هر تكرار دوازده قطعه، با تركيبي از پروتئين و ليزين (18 درصد پروتئين و 0.8،0.9 ، 1.0 و 1.1 درصد ليزين – 20 درصد پروتئين و 0.8، 0.9، 1.0 و 1.1 درصد ليزين – 22 درصد پروتئين و 0.8، 0.9، 1.0 و 1.1 درصد ليزين) تا سن 42 روزگي تغذيه شدند. تجزيه و تحليل آماري داده ها در قالب طرح كاملا تصادفي و با استفاده از بسته نرم افزاري SAS انجام پذيرفت. سطوح پروتئين و ليزين تاثير معني داري بر افزايش وزن بدن و وزن نسبي لاشه، سينه، ران و چربي محوطه ي بطني (گرم به ازاي هر 100 گرم وزن لاشه) داشته است. در اين آزمايش، جوجه هاي گوشتي ماده پاسخ بيش تري به افزودن ليزين در جيره ي حاوي 18 درصد پروتئين در مقايسه با جير ه هاي حاوي 20 و 22 درصد پروتئين از نظر افزايش وزن بدن، وزن لاشه، سينه و ران نشان دادند. باتوجه به نتايج اين تحقيق ميزان نياز به ليزين در جيره هاي حاوي 18 درصد پروتئين از نظر افزايش وزن بدن، وزن لاشه، سينه و ران، 1.1 درصد و در جيره هاي حاوي 20 درصد پروتئين از نظر چربي محوطه بطني 1.0 درصد مي باشد. کاهش سطح پروتئين جيره سبب کاهش ازت، pH و رطوبت بستر گرديد که اين اثرات مي تواند سبب بهبود کيفيت هوا در داخل سالن شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

قهری، ح.، و گلی، ا.، و کریمی دره آبی، ه. (1389). اثر سطوح مختلف پروتئین و اسید آمینه لیزین در دوره ی رشد بر خصوصیات بستر و لاشه جوجه های گوشتی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی), 4(10), 37-45. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117133



Vancouver : کپی

قهری حسن، گلی امیر، کریمی دره آبی هیوا. اثر سطوح مختلف پروتئین و اسید آمینه لیزین در دوره ی رشد بر خصوصیات بستر و لاشه جوجه های گوشتی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی). 1389 [cited 2021April12];4(10):37-45. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117133



IEEE : کپی

قهری، ح.، گلی، ا.، کریمی دره آبی، ه.، 1389. اثر سطوح مختلف پروتئین و اسید آمینه لیزین در دوره ی رشد بر خصوصیات بستر و لاشه جوجه های گوشتی. پژوهش های بالینی دام های بزرگ (دامپزشکی), [online] 4(10), pp.37-45. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=117133>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 331 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی