برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  41 , شماره  2 ; از صفحه 95 تا صفحه 110 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فنوتيپي برخي ژنوتيپ هاي انبه در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

انبه يكي از ميوه هاي مهم مناطق گرمسير و سرشار از مواد و عناصر غذايي است. در اين تحقيق روابط بين 48 صفت كمي و كيفي مربوط به گل، ميوه و برگ در 48 ژنوتيپ انبه مورد بررسي قرار گرفت. صفات مورد بررسي شامل مشخصات طول، عرض و شكل برگ، طول دمبرگ، وزن، طول، عرض و شكل ميوه، مشخصات گل، ميزان فيبر هسته، ميزان ويتامين C ميوه، ميزان TSS آب ميوه، درصد اسيديته ميوه، pH آب ميوه و عملكرد درخت بود. نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه اكثر صفات مورد بررسي در محدوده ارقام معني دار هستند. نتايج تجزيه همبستگي ساده صفات، وجود همبستگي هاي مثبت و منفي معني دار بين برخي صفات مهم را نشان داد. همچنين از تجزيه فاكتور براي تعيين تعداد عامل هاي اصلي استفاده شد. تجزيه عامل نشان داد كه اكثر صفات مربوط به ميوه، بذر، صفات كيفي ميوه و زمان گل دهي عوامل اصلي را تشكيل دادند. صفات موثر در 16 گروه عاملي قرار گرفتند كه در مجموع 83.7% از كل تغييرات را توجيه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرايب عاملي بالاي 0.6 درصد معني دار در نظر گرفته شد. تجزيه كلاستر با استفاده از اين 16 عامل و روش وارد انجام شد و ژنوتيپ ها را به دو كلاستر اصلي، ژنوتيپ هاي هندي و پاكستاني تقسيم كرد. علاوه بر اين استفاده از فاكتورهاي اصلي موقعيت ژنوتيپ ها در آناليز دي پلات نيز ژنوتيپ هاي پاكستاني را از ژنوتيپ هاي هندي تفكيك نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 147
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی