برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1383 , دوره  59 , شماره  2 ; از صفحه 179 تا صفحه 182 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري ميزان باقيمانده نيتريت در انواع فرآورده هاي گوشتي عرضه شده در ايران به وسيله روش اسپكتروفتومتريك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه آموزشی بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

هدف: تعيين ميزان باقيمانده نيتريت ها در انواع فرآورده هاي گوشتي عرضه شده در ايران به منظور ارزيابي رعايت استانداردها مربوطه به حدود مجاز مواد افزودني در کشور.
طرح: مطالعه توصيفي - تحليلي بر مبناي نمونه گيري اتفاقي.
تعداد نمونه: دويست و پنجاه نمونه از انواع فرآورده هاي گوشتي (انواع کالباس و سوسيس).
روش: در اين مطالعه تعداد 250 نمونه از انواع فرآورده هاي گوشتي (کالباس و سوسيس) توليد شده توسط کارخانه هاي مختلف در سطح کشور به طور اتفاقي انتخاب و نمونه هاي مذکور از نظر شاخص ميزان باقيمانده نيتريت با روش اسپکتروفتومتريک مورد بررسي قرار گرفتند.
نتايج: نتايج حاصله نشان داده که ميزان باقيمانده نيتريت فرآورده هاي مختلف (انواع سوسيس و کالباس)1-108 p.p.m  بوده و بر اساس آناليز واريانس يکطرفه اختلاف بين متوسط مقدار باقيمانده نيتريت مربوط به سوسيس گوشت قرمز از ساير محصولات بيشتر (P<0.05) و اين مقدار در کالباس گوشت قرمز از ساير محصولات کمتر (P<0.05) است. در حاليکه بر اساس آزمون فوق الذکر متوسط ميزان باقيمانده نيتريت در سوسيس و کالباس گوشت مرغ تفاوت معني داري با يکديگر ندارد.
نتيجه گيري: با توجه به مطالعه انجام شده ميزان باقيمانده نيتريت در مواردي بالاتر از حد مجاز پذيرفته شده در کشور مي باشد. لذا رعايت استانداردهاي مربوطه و اندازه گيري و کنترل مرتب اين ماده افزودني در فرآورده هاي گوشتي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

کامکار، ا.، و رکنی، ن.، و چراغعلی، ع.، و حسینی، ه.، و رضایی مجاز، م.، و بکایی، س.، و نوروزیان، ا.، و عبداله زاده، ع. (1383). اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 59(2), 179-182. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11568



Vancouver : کپی

کامکار ابوالفضل، رکنی نوردهر، چراغعلی عبدالمجید، حسینی هدایت، رضایی مجاز مهران، بکایی سعید، نوروزیان ایرج، عبداله زاده عبدالحکیم. اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1383 [cited 2021April20];59(2):179-182. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11568



IEEE : کپی

کامکار، ا.، رکنی، ن.، چراغعلی، ع.، حسینی، ه.، رضایی مجاز، م.، بکایی، س.، نوروزیان، ا.، عبداله زاده، ع.، 1383. اندازه گیری میزان باقیمانده نیتریت در انواع فرآورده های گوشتی عرضه شده در ایران به وسیله روش اسپکتروفتومتریک. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 59(2), pp.179-182. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11568.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 275 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی