برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر خشک کردن آفتابي بر کيفيت رطب مضافتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* بخش تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، کرمان
 
چکیده: 

خشک کردن رطب مضافتي در آفتاب اگر به موقع انجام شود، يکي از روشهاي پيش گيري از فساد رطب است. در اين پژوهش نمونه ها پس از چيده شدن، در مکاني مناسب و دور از آسيب پرندگان، جوندگان و شرايط جوي در مقابل آفتاب پهن شدند. در فواصل زماني 12 ساعت مقداري از نمونه هاي رطب انتخاب شد و ميزان رطوبت، اسيديته و ويژگيهاي کيفي شامل بافت، دو پوسته شدن، چروکيدگي و قابليت قبول کلي آنها ارزيابي گرديد. عمليات خشک کردن نمونه ها در شهرستان کرمان با موقعيت جغرافيايي ´56o58 شرقي و ´30o15 شمالي و در ارتفاع 1753.8 متر از سطح دريا، در فضاي باز با درجه حرارت هواي محيط  38.5 -6.6درجه سانتيگراد، رطوبت نسبي 27.4 -5.3 درصد، سرعت باد 6.9 -0.0  متر بر ثانيه و تشعشع خورشيدي 954.9 -803.8 وات بر مترمربع انجام گرديد. با افزايش زمان خشک کردن رطب مضافتي، ميزان اسيديته به علت فعاليت ميکرو ارگانيسم ها افزايش و کيفيت ارگانولپتيکي آنها، به ويژه پس از 48 ساعت خشک شدن به رطوبت هاي کمتر از 22 درصد کاهش يافت. به منظور خشک کردن رطب مضافتي تا رطوبت 22 درصد، مدت زمان 48 ساعت پيشنهاد مي گردد. زمان خشک کردن طولاني تر باعث کاهش پذيرش کلي و در زمانهاي کمتر احتمال تخمير، ترش و فاسد شدن رطب زياد مي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رجبعلی پورچشمه گز، ع.، و فولادی، م. (1389). اثر خشک کردن آفتابی بر کیفیت رطب مضافتی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), 3.20(1), 136-146. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115388



Vancouver : کپی

رجبعلی پورچشمه گز علی اصغر، فولادی محمدحسن. اثر خشک کردن آفتابی بر کیفیت رطب مضافتی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). 1389 [cited 2021October18];3.20(1):136-146. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115388



IEEE : کپی

رجبعلی پورچشمه گز، ع.، فولادی، م.، 1389. اثر خشک کردن آفتابی بر کیفیت رطب مضافتی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), [online] 3.20(1), pp.136-146. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115388.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 949 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی