برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير تيمار دانه کلزا با مايکروويو بر کيفيت روغن استخراجي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
 
چکیده: 

امروزه تقاضا براي روغن هاي استخراجي با روش پرس سرد افزايش يافته است. مساله حايز اهميت در بکارگيري اين روش، راندمان پايين استخراج روغن و همچنين مقدار کم ترکيبات جزيي (فيتواسترولها و توکوفرولها) در روغن حاصل در مقايسه با روش استخراج با حلال است. تلاش هاي زيادي جهت بهبود کارايي استخراج روغن با پرس سرد صورت گرفته است. در اين تحقيق نيز اثر تيمار مايکروويو دانه کلزا بر کيفيت روغن استخراجي از آن مورد بررسي قرار گرفت. نمونه هاي کلزا در سه تکرار در سه زمان مختلف صفر، 2 و 4 دقيقه با مايکروويو (فرکانس 2450 مگاهرتز) تيمار شدند و سپس روغن آنها با پرس سرد استخراج گرديد. نمونه هاي روغن تهيه شده سپس از نظر خصوصيات فيزيکي و شيميايي و ترکيب اسيدهاي چرب مورد ارزيابي قرار گرفتند. تفاوت معني داري (p<0.05) از نظر ميزان استخراج، کلروفيل و پايداري اکسيداتيو در بين نمونه هاي روغن مشاهده گرديد. تيمار نمونه ها با مايکروويو عموما تاثير معني داري  (p<0.05)بر ترکيب اسيدهاي چرب و ضريب شکست روغن نشان نداد. روغن حاصل از نمونه هاي تيمار شده با مايکروويو در عدد اسيدي با همديگر اختلاف معني داري (p<0.05) داشتند. بيشترين و کمترين مقدار عدد پروکسيد به ترتيب مربوط به روغن استخراج شده با حلال و روغن حاصل از نمونه تيمار شده با مايکروويو به مدت 4 دقيقه بود. تيمار نمونه ها با مايکروويو به مدت 4 دقيقه موجب افزايش راندمان استخراج روغن (%10)،محتواي کلروفيل (%5.3)، پايداري اکسيداتيو (7h) و کاهش عدد اسيدي و عدد پروکسيد در روغن گرديد. در مجموع با توجه به نتايج بدست آمده مي توان بيان نمود که استفاده از مايکروويو به منظور تيماردهي دانه کلزا قبل از استخراج روغن با پرس سرد مي تواند موجب بهبود راندمان استخراج روغن، کيفيت و افزايش ترکيبات جزيي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حبیبی نوده، ف.، و آزادمرددمیرچی، ص.، و حصاری، ج.، و نعمتی، م.، و فتحی آچاچلویی، ب.، و احمدی، ع. (1389). تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), 3.20(1), 19-29. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115373



Vancouver : کپی

حبیبی نوده فاطمه، آزادمرددمیرچی صدیف، حصاری جواد، نعمتی محبوب، فتحی آچاچلویی بهرام، احمدی عفت. تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی). 1389 [cited 2021September17];3.20(1):19-29. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115373



IEEE : کپی

حبیبی نوده، ف.، آزادمرددمیرچی، ص.، حصاری، ج.، نعمتی، م.، فتحی آچاچلویی، ب.، احمدی، ع.، 1389. تاثیر تیمار دانه کلزا با مایکروویو بر کیفیت روغن استخراجی. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی), [online] 3.20(1), pp.19-29. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=115373.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 184 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی