نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
نيمه‌ دوم 1383 , دوره  18 , شماره  2 ; از صفحه 149 تا صفحه 158 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر سطوح مختلف پروبيوتيك بر فاكتورهاي خوني، عملكرد و خصوصيات لاشه جوجه هاي گوشتي تحت شرايط تنش گرمايي حاد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
تعداد 300 قطعه جوجه گوشتي يك روزه نر از سويه تجاري راس به طور تصادفي به 3 گروه تقسيم گرديد، به طوري كه هر گروه شامل 4 تكرار 25 قطعه اي بود. جوجه هاي يك گروه به عنوان گروه شاهد با جيره غذايي فاقد هرگونه آنتي بيوتيك و داروي ضد كوكسيديوز تغذيه شدند. به جيره‌هاي غذايي گروه‌هاي دوم و سوم به ترتيب 0.05 و 0.1 درصد پروبيوتيك بيوپلوس 2 ب اضافه گرديد. جوجه‌ها در دوره رشد (42-21 روزگي) روزانه 3 ساعت در درجه حرارت 1 ±34 تحت تنش گرمايي قرار گرفتند. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد كه مصرف سطوح مختلف پروبيوتيك بيوپلوس 2 ب در هيچكدام از مراحل ركوردگيري تاثير معني‌داري بر وزن بدن و خوراك مصرفي نداشت. هر چند كه وزن بدن به طور غيرمعني‌داري در طي 4 تا 6 هفتگي (دوره تنش گرمايي) افزايش يافته بود. افزودن 0.1 درصد پروبيوتيك به جيره غذايي در مقايسه با گروه شاهد به طور معني‌داري تعداد گلبولهاي سفيد را افزايش و نسبت هتروفيل به لنفوسيت را كاهش داد(P<0.05) . محتواي هموگلوبين خون، تيتر آنتي بادي ضدگلبول قرمز گوسفند و تيتر آنتي بادي ضد نيوكاسل تفاوت معني‌داري را در ميان گروه ها نشان نداد.ميزان كلسترول سرم خون در گروه مصرف كننده 0.1 درصد پروبيوتيك نسبت به گروه شاهد كاهش معني‌داري داشت (P<0.05). همچنين افزودن 0.1 درصد پروبيوتيك به طور معني‌داري موجب بهبود بازده لاشه در مقايسه با گروه شاهد گرديد (P<0.05). بين گروههاي مصرف كننده پروبيوتيك با گروه شاهد تفاوت معني‌داري از نظر ميزان چربي ذخيره شده در حفره شكمي و وزن روده باريك وجود نداشت.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خاک سفیدی، ا.، و رحیمی، ش. (1383). بررسی اثر سطوح مختلف پروبیوتیک بر فاکتورهای خونی, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی حاد. علوم و صنایع کشاورزی, 18(2), 149-158. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11516



Vancouver : کپی

خاک سفیدی احمد، رحیمی شعبان. بررسی اثر سطوح مختلف پروبیوتیک بر فاکتورهای خونی, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی حاد. علوم و صنایع کشاورزی. 1383 [cited 2022May20];18(2):149-158. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11516



IEEE : کپی

خاک سفیدی، ا.، رحیمی، ش.، 1383. بررسی اثر سطوح مختلف پروبیوتیک بر فاکتورهای خونی, عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی حاد. علوم و صنایع کشاورزی, [online] 18(2), pp.149-158. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=11516.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 138 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی