برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مدل سازي عددي انتقال رطوبت طي خشک کردن خرماي رقم برحي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به تاثير خشک کردن بر خواص فيزيکوشيميايي و کيفي محصول، با استفاده از مدلسازي عددي انتقال رطوبت، مي توان سينتيك تغييرات رطوبت طي خشك كردن را پيش بيني و براي رسيدن به محصولي با كيفيت مطلوب كنترل نمود. در اين تحقيق ميوه خرما به عنوان يکي از محصولات کشاورزي مهم در ايران، در طي خشک کردن مورد مطالعه قرار داده شد.
مواد و روش ها: خرما رقم برحي با استفاده از جريان هواي گرم با سرعت هواي
1.5m.s در دماهاي 60، 70 و 80C0 در خشک کن قفسه اي خشك گرديد. براي توصيف انتقال رطوبت دو بعدي داخل خرما طي خشك كردن، از مدل مكانيسمي توسعه داده شده بر مبناي حل عددي قانون دوم فيك با روش explicit در نرم افزار Matlab استفاده  گرديد.
يافته ها: مقايسه داده هاي تجربي سينتيك خشك كردن با نتايج تئوريك پيش بيني شده توسط مدل، نشان داد كه همبستگي مناسبي (r=0.99) مابين آنها وجود دارد. نتايج نشان داد که مدل توسعه داده شده قادر است اولا پروفيل هاي رطوبت در داخل خرما و ثانيا ميزان کاهش رطوبت محصول را طي فرآيند خشك كردن پيش بيني نمايد.
نتيجه گيري: مدل عددي توسعه يافته قادر است پديده انتقال رطوبت در درون ميوه خرما را طي فرايند خشک کردن پيش بيني نموده و بدين ترتيب امکان کنترل فرايند و توليد محصولي با کيفيت بالا فراهم مي آيد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 98
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی