برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي مقادير سرب و کادميوم در شيرخام مناطق مختلف استان يزد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

مقدمه: با توجه به عوارض ناشي از جذب رژيمي فلزات سرب و کادميوم از جمله اختلال در عملكرد كليه و كبد، افزايش بيماريهاي قلبي و عروقي، كم خوني، كاهش ميزان بارداري و از همه مهمتر افزايش جذب خودبخودي فلزات و اينكه شير و فرآورده هاي آن از مهمترين  غذاهاي انتخابي براي تغذيه كودكان و ساير گروههاي سني مي باشد، ميزان سرب و کادميوم در نمونه هاي شير خام مناطق مختلف استان يزد مورد ارزيابي قرار گرفت.
مواد و روش ها: تعداد 25 نمونه شيرخام بر اساس استاندارد
ISO:707 جمع آوري گرديد. اندازه گيري مقادير سرب و كادميوم در نمونه ها به روش دوغابي و به وسيله دستگاه جذب اتمي مجهز به كوره گرافيتي (ETAAS) با تصحيح زمينه زيمان انجام شد.
يافته ها: ميانگين غلظت و محدوده آن براي سرب 7.20 ميکروگرم بر کيلوگرم (12.67- 2.56) و در مورد کادميوم 0.582 ميکروگرم بر کيلوگرم (1.121- 0.175) تعيين گرديد. تجزيه و تحليل آماري داده ها نشان داد که تفاوت معني داري بين شيرخام مناطق مختلف استان يزد از نظر آلودگي به سرب و کادميوم وجود ندارد و در تمامي نمونه ها مقادير سرب و كادميوم اندازه گيري شده از حد مجاز تعيين شده در استانداردهاي
FAO/WHO که براي سرب و کادميوم به ترتيب 20 و 10 ميکروگرم بر کيلوگرم مي باشد، کمتر است.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج به دست آمده به نظر مي رسد که ميزان سرب و کادميوم در نمونه هاي شيرخام توليد شده در استان يزد خطر بالقوه مهمي براي سلامتي کودکان و بزرگسالان ندارد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 125
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی