برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آب گيري اسمزي با فشار کاهش يافته بر ميزان خروج آب و نفوذ ماده جامد در قارچ دکمه اي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

مقدمه: در سال هاي اخير، تحقيقات گسترده اي بر روي بهينه سازي فرآيند خشک کردن برش هاي قارچ خوراکي، با هدف دستيابي به ويژگي هاي کيفي و زمان ماند مناسب انجام پذيرفته است. در اين راستا، بکارگيري آب گيري اسمزي به عنوان پيش تيمار به دلايلي مانند كاهش صدمات حرارتي، بهبود طعم محصول، كاهش زمان و افزايش راندمان فرآيند و هم چنين كاهش مصرف انرژي مورد توجه قرار گرفته است.
مواد و روش ها: در اين تحقيق، آبگيري اسمزي تحت فشار کاهش يافته ناپيوسته در ترکيب با خشک کردن مايکروويو برش هاي قارچ خوراکي بررسي گرديد. اثرات متغيرهاي غلظت محلول اسمزي (
5-15%)، دماي محلول (50-30 درجه سانتي گراد)، زمان تماس محصول با محلول اسمزي (180-60 دقيقه) و فشار (700-500 ميلي بار) بر روي ميزان خروج آب و نفوذ ماده جامد در فرايند آب گيري اسمزي تحت فشار کاهش يافته بر روي برش هاي قارچ دکمه اي با روش رويه پاسخ مورد بررسي قرار گرفت.
يافته ها: معادله رگرسيون خطي به دست آمده اثرات متغيرهاي تحت بررسي را بر ميزان خروج آب و نفوذ ماده جامد تایيد نمود. متغير فشار بيشترين تاثير را بر ميزان اين پاسخ ها داشت بطوريکه با احتمال 99%، اين پاسخ ها متاثر از اين متغير مي باشند. بهينه سازي اين آزمايش با هدف بيشينه کردن ميزان خروج آب و کمينه کردن نفوذ ماده جامد انجام گرفت.
نتيجه گيري: شرايط بهينه به دست آمده شامل دما (46 درجه سانتي گراد)، غلظت محلول اسمزي (7%)، زمان تماس محصول با محلول اسمزي (85 دقيقه) و فشار (638.69 ميلي بار) مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 99
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی