برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1386 , دوره  3 , شماره  8 ; از صفحه 93 تا صفحه 100 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات استفاده از سطوح مختلف سبوس برنج بر عملکرد مرغ هاي تخم گذار

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه مهندسی علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه
 
چکیده: 

اين آزمايش جهت بررسي امکان استفاده از سطوح مختلف سبوس برنج روي عملکرد مرغ هاي تخم گذار انجام گرفت. آزمايش در قالب طرح کاملا تصادفي با تعداد 256 قطعه مرغ تخم گذار در 4 تيمار و 4 تکرار و با سطوح صفر (شاهد)، 5، 7.5 و 10 درصد سبوس برنج به مدت 8 هفته انجام شد. ميزان توليد تخم مرغ و نيز وزن متوسط تخم مرغ ها به طور روزانه از طريق توزين و توليد توده تخم مرغ و نيز خوراک مصرفي به صورت هفتگي اندازه گيري شد. ضخامت پوسته تخم مرغ ها با استفاده از ميکرومتر با دقت 0.001 ميلي متر در وسط تخم مرغ و در سه نقطه اندازه گيري شد و معدل آن ها به عنوان ضخامت نهايي پوسته در نظر گرفته شد. اين کار براي 4 عدد تخم مرغ انجام شده و ميانگين آن ها به عنوان ضخامت نهايي پوسته تخم مرغ براي هر يک از واحدهاي آزمايشي در نظر گرفته شد. نتايج حاصله نشان داد که افزودن سبوس برنج تا 7.5 درصد به جيره هاي غذايي مرغ هاي تخم گذار، تاثير معني داري روي عملکرد آن ها ندارد، ولي افزودن 10 درصدي آن موجب کاهش معني دار درصد توليد تخم مرغ، توليد توده اي و نيز افزايش ضريب تبديل مواد غذايي مي گردد. لذا مي توان از سبوس برنج تا سطح 7.5 درصد در جيره غذايي مرغ هاي تخم گذار بدون داشتن هيچ گونه اثر نامطلوبي در عملکرد استفاده کرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 2389
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی