برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر عصاره روغني بره موم بر عملکرد جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور تعيين اثر سطوح مختلف بره موم بر عملکرد جوجه هاي گوشتي، آزمايشي با 360 قطعه جوجه يک روزه گوشتي تجارتي (آرين)، در چارچوب يک طرح کاملا تصادفي اجرا گرديد. در جيره غذايي ميزان 0, 50, 100, 150, 200, 250 ميليگرم بره موم در کيلوگرم خوراک مقايسه گرديد. در طي 37 روز دوره آزمايش، مصرف خوراک،اضافه وزن و ضريب تبديل غذايي بطور روزانه و در کل دوره اندازه گيري و داده ها مورد تجزيه و تحليل آماري قرار گرفت. نتايج نشان داد که ميزان مصرف خوراک با سطح 250 ميليگرم بره موم در هفته هاي چهارم و پنجم به ترتيب 145.75 و 185.25 گرم/جوجه روز بوده و اختلاف معني داري (p<0.05) با گروه شاهد (135.75 و 156 گرم/ جوجه/ روز) بوجود آورده است. مصرف خوراک در کل دوره آزمايش نيز تحت تاثير بره موم جيره غذايي با سطح 250 ميليگرم بره موم قرار گرفته و افزایش یافت. بیشترین اضافه وزن روزانه جوجه ها در سطح 250 میلیگرم بره موم در خوراک مشاهده گرديد و در هفته هاي اول ،دوم، چهارم، و پنجم آزمايش اختلاف معني داري (P<0.05) با گروه شاهد داشته و به ترتيب 26.71، 41.71، 73.86، 92.85 گرم/ جوجه/ روز بوده است. اضافه وزن در کل دوره آزمايش نيز بين گروه شاهد و سطح 250 ميليگرم بره موم در کيلو گرم خوراک، اختلاف معني دار (P<0.05) داشته است. با افزايش ميزان بره موم در جيره غذايي، ضريب تبديل بطور معني داري (P<0.05) کاهش يافته و ميزان آن از 1.56 و 1.79 به 1.34 و 1.53 گرم خوراک/ گرم اضافه وزن بين گروه شاهد و سطح 250 ميليگرم بره موم به ترتيب در هفته هاي اول و دوم رسيده است. در کل دوره پرورش نيز با افزايش سطح بره موم، ضريب تبديل غذايي بطور معني داري (P<0.05) کاهش يافته است. نتايج اين پژوهش نشان داد که مصرف بره موم موجب بهبود در عملکرد جوجه ها شده و استفاده از آن در جيره غذايي جوجه هاي گوشتي توصيه ميشود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 105
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی