برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1385 , دوره  61 , شماره  4 ; از صفحه 407 تا صفحه 413 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير اسيد سيتريك و آنزيم فيتاز ميكروبي بر عملكرد و ميزان استفاده از فسفر فيتاته در جوجه هاي گوشتي تغذيه شده با جيره ذرت- كنجاله سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

هدف: بررسي اثر سيتريك و آنزيم فيتاز ميكروبي بر عملكرد و ميزان استفاده از فسفر فيتاته در جوجه هاي گوشتي، بر پايه جيره ذرت- كنجاله سويا
طرح: پژوهشي- كاربردي در قالب طرح پايه كاملا تصادفي به صورت فاكتوريل
3´2.
روش: در اين مطالعه، تعداد
252 قطعه جوجه يك روزه گوشتي نر سويه راس 308 به 7 گروه 36 قطعه اي و هر گروه به 3 زير گروه (تكرار) 12 قطعه اي تقسيم شده و مورد آزمايش قرار گرفتند. اين آزمايش در قالب طرح پايه كاملا تصادفي به صورت فاكتوريل 3´2، شامل سه سطح اسيد سيتريك (صفر، 2.5 درصد و 5 درصد) و دو سطح فيتاز ميكروبي (صفر و 500 واحد در كيلوگرم جيره) در جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم به همراه يك گروه شاهد مثبت (استاندارد) در سه تكرار انجام شد. معيارهاي مورد استفاده براي ارزيابي شامل عملكرد رشد، غلظت آنزيم آلكالين فسفاتاز، كلسيم و فسفر سرم، خاكستر استخوان ساق پا، بازده لاشه و تلفات بودند.
نتايج: افزودن اسيد سيتريك به جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم، افزايش وزن بدن و ضريب تبديل غذايي را به طور معني داري بهبود بخشيد
(p<0.05). افزودن اسيد سيتريك به جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم، از لحاظ آماري تاثيري روي مصرف خوراك جوجه گوشتي در دوره هاي مختلف رشد نداشت. اثر متقابل اسيد سيتريك ´ فيتاز بر روي افزايش وزن بدن و ضريب تبديل غذايي از لحاظ آماري معني دار بود (p<0.01).
نتيجه گيري: افزودن اسيد سيتريك به جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم، غلظت آنزيم آلكالين فسفاتاز سرم را كاهش داد كه از لحاظ آماري معني دار
(p<0.01) بود ولي باعث افزايش غلظت فسفر سرم خون گرديد (p<0.01). افزودن اسيد سيتريك به جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم، خاكستر استخوان ساق پا و بازده لاشه را از لحاظ آماري تحت تاثير قرار نداد ولي باعث كاهش تلفات در جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم گرديد (p<0.01).
نتيجه گيري: افزودن فيتاز ميكروبي به جيره هاي حاوي فسفر قابل دسترس كم، باعث بهبود عملكرد، افزايش غلظت فسفر سرم و خاكستر استخوان ساق پا گرديد به علاوه در حالي كه اثر افزودنيهاي غذايي اسيد سيتريك و فيتاز بازده لاشه را تحت تاثير قرار نداد. باعث كاهش تلفات شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ابراهیم نژاد، ی.، و شیوآزاد، م.، و ناظر‌عدل، ک.، و مرادی شهربابک، م. (1385). تاثیر اسید سیتریک و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد و میزان استفاده از فسفر فیتاته در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره ذرت- کنجاله سویا. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), 61(4), 407-413. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=111548



Vancouver : کپی

ابراهیم نژاد یحیی، شیوآزاد محمود، ناظر‌عدل کامبیز، مرادی شهربابک محمد. تاثیر اسید سیتریک و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد و میزان استفاده از فسفر فیتاته در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره ذرت- کنجاله سویا. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران). 1385 [cited 2021July28];61(4):407-413. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=111548



IEEE : کپی

ابراهیم نژاد، ی.، شیوآزاد، م.، ناظر‌عدل، ک.، مرادی شهربابک، م.، 1385. تاثیر اسید سیتریک و آنزیم فیتاز میکروبی بر عملکرد و میزان استفاده از فسفر فیتاته در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره ذرت- کنجاله سویا. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران), [online] 61(4), pp.407-413. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=111548.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 121 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی