برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  2 , شماره  1 ; از صفحه 33 تا صفحه 40 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تغذيه با مخمر ساکارومايسس سروزيا (Saccharomyces cerevisiae) به عنوان پروبيوتيک، بر مقاومت در برابر تنش با شوري و بافت شناسي دستگاه گوارش بچه ماهيان نورس قزل آلاي رنگين کمان (Oncorhynchus mykiss)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

بهبود رشد و مقاومت در برابر استرس هاي محيطي از ويژگي هاي مهم سويه هاي پروبيوتيکي محسوب مي گردد. در اين تحقيق اثر استفاده از مخمر ساكارومايسس سروزيا سويه اليپسوييدوس،Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoidous ، به عنوان پروبيوتيك در جيره غذايي بچه ماهي نورس قزل آلاي رنگين كمان، در زمان شروع تغذيه فعال (163±26.27 ميلي گرم) تا 25 روز پس از جذب کيسه زرده مورد مطالعه قرار گرفت. اين مخمر در سه سطح 1، 5 و 10 درصد وزني/ وزني و در سه تکرار به پلت هاي غذايي اضافه گرديد، همچنين از تيمار حاوي روغن ماهي (بدون مخمر)، استفاده و نتايج با گروه شاهد مقايسه گرديد. اثر مخمر بر مرگ و مير بچه ماهيان نورس در طي دوره پرورش معني دار نبود. همچنين از نظر بافت شناسي، تفاوتي در بين تيمارهاي مذکور مشاهده نگرديد. در آزمايش مقابله بچه ماهيان با شوري هاي 10 و 15 ppt پس از طي 24 ساعت، تيمارهاي حاوي مخمر از بازماندگي 100 درصدي برخوردار بودند و با تيمارهاي حاوي روغن ماهي (بدون مخمر) و شاهد اختلاف معني دار داشتند (P<0.05).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 157
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی