برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  26-1 , شماره  3 ; از صفحه 367 تا صفحه 381 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي قوه ناميه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب براي سه رقم فندق

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج
 
چکیده: 
قوه ناميه دانه گرده پنج رقم فندق به نام هاي گرچه، نگرت، پشمينه، گردويي و گرد اشکورات به منظور بررسي مدت زمان ماندگاري و دستيابي به رقم گرده دهنده مناسب مورد ارزيابي قرار گرفتند. در آزمايش اول، نيمي از دانه هاي گرده در دماي اتاق (C°1±25) و نيمي ديگر در يخچال (C°4) قرار داده شدند. پس از گذشت 24 ساعت، 5، 10 و 20 روز، دانه هاي گرده در محيط کشت حاوي 10، 15 و 20 درصد ساکارز و 10 گرم در ليتر آگار با 5/6pH=  کشت شدند. نتايج نشان داد که استفاده از 15 درصد ساکارز در محيط کشت، بيشترين درصد جوانه زني را به دنبال داشت. پس از گذشت 20 روز ميانگين جوانه زني دانه گرده ارقام گرد اشکورات، پشمينه، گرچه، گردويي و نگرت در دماي C°4 به ترتيب 48/54، 67/42، 21/42، 59/35 و 41/31 درصد بود. در آزمايش دوم، ارقام کاسفورد، دوباسه و سکورپ با پنج والد پدري بررسي شده در آزمايش اول گرده افشاني شدند. گرده افشاني آزاد، به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. با توجه به نتايج به دست آمده، گرده افشاني آزاد و گرده دهنده هاي گرچه و گردويي به ترتيب با ميانگين هاي 37/51، 83/49 و 51/45 و ارقام سکورپ و دوباسه به عنوان والد مادري با ميانگين هاي 03/55 و 92/52، بيشترين تعداد ميوه را تشکيل دادند. گرده افشاني آزاد دوباسه و سکورپ و نيز تلاقي دانه گرده گرچه با والدين مادري دوباسه و سکورپ بيشترين ميانگين تشکيل ميوه را به دنبال داشتند. رقم کاسفورد با ميانگين 75/19، بيشترين ميانگين درصد ميوه هاي پوک را توليد کرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

حسین آوا، س.، و تاتاری ورنوسفادرانی، م.، و جوادی مجدد، د.، و ساعدی، ژ. (1389). بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر), 26-1(3), 367-381. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110267



Vancouver : کپی

حسین آوا سونا، تاتاری ورنوسفادرانی مریم، جوادی مجدد داوود، ساعدی ژاله. بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر). 1389 [cited 2021December06];26-1(3):367-381. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110267



IEEE : کپی

حسین آوا، س.، تاتاری ورنوسفادرانی، م.، جوادی مجدد، د.، ساعدی، ژ.، 1389. بررسی قوه نامیه دانه گرده و انتخاب گرده دهنده مناسب برای سه رقم فندق. مجله به نژادی نهال و بذر (نهال و بذر), [online] 26-1(3), pp.367-381. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110267.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 93 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی