برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1388 , دوره  40 , شماره  4 ; از صفحه 1 تا صفحه 9 .
 
عنوان مقاله: 

ريزازديادي انجير رقم جامي كن با استفاده از كشت مريستم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

در اين تحقيق، ريزازديادي گياه انجير رقم جامي كن از مريستم انتهايي گياهچه هاي رشد يافته در شرايط گلخانه مورد بررسي قرار گرفت. براي مرحله استقرار اندازه ريزنمونه مريستمي در دو سطح (0.2-0.4 و 0.5-0.7 ميليمتر)، نوع محيط كشت در دو سطح (MS و B5) و غلظت هورمون بنزيل آدنين (BA) در سه سطح (0.5، 1 و 1.5 ميلي گرم در ليتر) بصورت آزمايش فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي مورد مطالعه قرار گرفتند و پس از يك ماه، درصد بقاي ريزنمونه هاي مريستمي اندازه گيري شد. سپس مريستم هاي خوب رشد يافته براي مرحله باززايي استفاده گرديدند. براي مرحله پرآوري فاكتورهاي غلظت هورمون BA در سه سطح (1، 1.5 و 2 ميلي گرم در ليتر) به تنهايي يا در تركيب با سه غلظت هورمون نفتالين استيك اسيد (0، 0.1 و 0.5 ميلي گرم در ليتر) بصورت آزمايش فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي بررسي شدند. محيط كشت بكار رفته براي اين مرحله محيط كشت پايه MS بود و برداشت داده ها (تعداد و طول شاخه هاي توليدي) پس از 6 هفته انجام شد. در مرحله ريشه زايي، غلظت هورمون ايندول بوتريك اسيد در 4 سطح (0.5، 1، 1.5 و 2 ميلي گرم در ليتر) در قالب طرح كاملا تصادفي آزمون گرديد. محيط كشت مورد استفاده نيزMS  نيمه غلظت بود و پس از 5 هفته، درصد گياهچه هاي ريشه دار شده، تعداد و طول ريشه هاي توليدي، داده برداري شدند. طبق نتايج بدست آمده، بيشترين درصد بقاي ريزنمونه مريستمي در مرحله استقرار در محيط حاوي 0.5 ميلي گرم در ليتر BA ديده شد و بيشترين ميزان زنده ماني نيز مربوط به ريزنمونه هاي با اندازه بزرگ تر بود. در مرحله پرآوري، غلظت 2 ميلي گرم در ليتر BA نسبت به ساير غلظت ها، بيشترين تعداد شاخه را حاصل نمود و اين در حالي بود كه كوتاهترين طول شاخه نيز در اين سطح BA بدست آمد. همچنين بيشترين طول شاخه در غلظت 1 ميلي گرم BA ديده شد. در مرحله ريشه زايي، حداكثر تعداد گياهك هاي ريشه دار شده در غلظت هاي 1.5 و 2 ميلي گرم در ليتر IBA حاصل گرديد، همچنين بيشترين تعداد ريشه براي هر گياهچه در محيط حاوي 2 ميلي گرم در ليتر IBA ديده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

صحرارو، ا.، و بابالار، م.، و عبادی، ع.، و کوهی حبیبی دهکردی، م. (1388). ریزازدیادی انجیر رقم جامی کن با استفاده از کشت مریستم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 40(4), 1-9. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110014



Vancouver : کپی

صحرارو امیر، بابالار مصباح، عبادی علی، کوهی حبیبی دهکردی مینا. ریزازدیادی انجیر رقم جامی کن با استفاده از کشت مریستم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1388 [cited 2021April15];40(4):1-9. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110014



IEEE : کپی

صحرارو، ا.، بابالار، م.، عبادی، ع.، کوهی حبیبی دهکردی، م.، 1388. ریزازدیادی انجیر رقم جامی کن با استفاده از کشت مریستم. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 40(4), pp.1-9. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=110014>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 91 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی