نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي خصوصيات آلفا آميلاز توليد شده به وسيله باکتري هاي ترموفيل جدا شده از چشمه هاي آب گرم ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 
باکتري هاي ترموفيل منابع با ارزشي از آنزيم هاي هيدروليتيک مقاوم به گرما هستند. آنزيم هاي مقاوم به گرما در صنعت داراي اهميت بسيار مي باشند و براي اهداف تجاري مختلف استفاده مي شوند. از بين آنزيمهاي هيدروليز کننده نشاسته، آلفا آميلاز يکي از مهمترين و قابل توجه ترين آنزيم ها از نظر تجاري خصوصا در صنعت مواد شيرين کننده مي باشد. براي فرآيند توليد مواد شيرين کننده از نشاسته، دما بايد 50 درجه سلسيوس يا بالاتر و pH در حدود 7 باشد تا از به رنگ قهوه اي درآمدن جلوگيري به عمل آمده و چسبندگي (ويسکوزيته) کاهش يابد. اين امر نيازمند استفاده از آلفا آميلاز مقاوم به حرارت به منظور مقاومت در برابر حرارت فرآيند مي باشد. باکتري ها از دو چشمه آبگرم خرقان (در استان قزوين ) و محلات (در اراک) جدا شدند. نمونه هاي آب از 50 سانتي متري سطح آب چشمه جمع آوري شدند. دماي آب در زمان نمونه برداري در مکان هاي خرقان و محلات به ترتيب، 56 و 48 درجه سلسيوس بود. پس از سانتريفيوژ کردن نمونه هاي آب، رسوبات باقيمانده در نوترينت براث غني شده با عناصر ضروري کشت داده شدند و در درجه حرارت مناسب قرار داده شدند. چهار باکتري جدا شده از نظر مولکولي به وسيله PCR و ريبوتايپينگ ژن 16S rRNA  شناسايي شدند. آنها  Anxybacillus pushchinensis. Bacillus lichenifrmis Aneurinibacillus aneurinilyticus Aneurinibacillus thermaerphilus تشخيص داده شدند. توليد -a آميلاز در پليت هاي آگار نشاسته دار مورد بررسي قرار گرفت و ميزان فعاليت اين آنزيم به روش دي نيتروساليسيليک(DNS)  اندازه گيري شد. pH و حرارت مناسب براي فعاليت آنزيم آميلاز تعيين گرديد. حداکثر فعاليت آنزيم B.lichenifrmis  در 70 درجه سلسيوس و pH=7 مشاهده شد. حداکثر فعاليت آنزيم  A.aneurinilyticus در 70 درجه سلسيوس و pH=8 بود در حاليکه براي آنزيم A.pushchinensis در 80 درجه سلسيوس و pH=8 بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فرهمند، م.، و مظفری، ن.، و مهرابیان، ص.، و خاوری نژاد، ر. (1387). بررسی خصوصیات آلفا آمیلاز تولید شده به وسیله باکتری های ترموفیل جدا شده از چشمه های آب گرم ایران. پژوهش و سازندگی, 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان), 161-167. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=109495



Vancouver : کپی

فرهمند مهناز، مظفری نورامیر، مهرابیان صدیقه، خاوری نژاد رمضانعلی. بررسی خصوصیات آلفا آمیلاز تولید شده به وسیله باکتری های ترموفیل جدا شده از چشمه های آب گرم ایران. پژوهش و سازندگی. 1387 [cited 2022May20];21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان):161-167. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=109495



IEEE : کپی

فرهمند، م.، مظفری، ن.، مهرابیان، ص.، خاوری نژاد، ر.، 1387. بررسی خصوصیات آلفا آمیلاز تولید شده به وسیله باکتری های ترموفیل جدا شده از چشمه های آب گرم ایران. پژوهش و سازندگی, [online] 21(4 (پی آیند 81) در امور دام و آبزیان), pp.161-167. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=109495.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 594 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی