مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله پژوهشي علوم پايه دانشگاه اصفهان اطلاعات شماره: 1387 , دوره 31 , شماره 2 (ويژه نامه زيست شناسي) ; از صفحه 91 تا صفحه 102 . عنوان مقاله: اثر غلظت نمک سديم کلرايد بر حساسيت باکتريهاي نمک دوست نسبي در برابر آنتي بيوتيک ها نویسندگان: زنجيربند مريم, كسري كرمانشاهي روحا, گلبانگ ناصر آدرس: چکیده: آنتي بيوتيک ها به طور وسيع به عنوان عوامل انتخابي در آزمايش هاي تبادل ژنتيکي مصرف مي شوند. باکتري هاي نمک دوست نسبي وقتي در غلظت اپتيمم نمک (NaCl) رشد کنند، غلظت هاي بالاتري را نسبت به آنتي بيوتيک ها تحمل مي کنند. حساسيت تعدادي از جنس هاي مختلف باکتري هاي نمک دوست نسبي، نسبت به برخي آنتي بيوتيک هاي رايج و تاثير غلظت هاي مختلف نمک %15) NaCl و %10، %5، (%0 بر روي عملکرد آنتي بيوتيک هاي مزبور، مورد مطالعه قرار گرفت. اين ارزيابي با روش Kirby-Bauer’s disk diffusion و بر روي محيط کشت مولرهينتون آگار (M.H.A) همراه با غلظت هاي مختلف نمک NaCl انجام شد. قطر هاله اندازه گيري و حساسيت به وسيله مقايسه با استاندارد مشخص شد. اثر غلظت نمک NaCl روي حساسيت باکتري هاي نمک دوست نسبي به آنتي بيوتيک ها متفاوت است و بستگي به نوع آنتي بيوتيک مصرف شده دارد ولي به طور کلي به 3 گروه تقسيم بندي مي شود. گروه اول که افزايش غلظت نمک بدون اثر يا اثرات جزئي روي حساسيت به آنتي بيوتيک (ونکومايسين و اريترومايسين) نشان مي دهد. در گروه دوم افزايش شوري سبب مقاومت وابسته به نمک در باکتري نسبت به آنتي بيوتيک (آميکاسين و جنتامايسين) به کار رفته مي شود. در گروه سوم پاسخ ها با توجه به سويه هاي باکتريايي متفاوت است، يعني با توجه به نوع سويه، شوري مي تواند در حساسيت به يک آنتي بيوتيک خاص بدون اثر، باعث افزايش يا کاهش مقاومت به آنتي بيوتيک شود. نتايج به دست آمده جهت مطالعات ژنتيکي مانند انتقال پلاسميدها و ترانسپوزون ها بر روي نمک دوست هاي نسبي مزبور و طراحي محيط هاي انتخابي براي آنها قابل استفاده مي باشد. از سوي ديگر، شناسايي باکتري هاي نمک دوست مقاوم که در محيط پراکنده مي باشند، از نظر انتقال ژنتيکي ژن هاي مقاومت به باکتري هاي بيماريزا حايز اهميت است. کلید واژه: نمک دوست نسبي(Q1)غلظت سديم کلرايد(Q1)آنتي بيوتيک(Q1)مقاومت(Q1) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سالمونلاحساسیت آنتی بیوتیکیآنتی بیوگرامآنتی بیوتیک هازنگ زردتناوبپاتوتیپسفیدک پودری ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: تغييرات ترکيب شيميايي و وزن کپور پرورشي Cyprinus carpio طي روش هاي مختلف نمک سوداثر غلظت نمک بر تغييرات بيوشيميايي و محصول فيله ماهي فيتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) در فرآيند نمک سود کردنسنجش فلزات سنگين در نمک طعام حاصل از تصفيه به روش شست و شو با آب و مقايسه با سنگ نمک آنجداسازي و شناسايي باکتري هاي نمک دوست نسبي توليد کننده پروتئاز از خاک هاي شورتعيين الگوي مصرف آنتي بيوتيک در بخش کودکان بيمارستان هاجر شهرکرد در سال 1389-1388 مقالات همایشی مرتبط: جداسازی و شناسایی فیلوژنتیک باکتری های نمک دوست شرق دریاچه ارومیهمعرفی پروکاریوت های (میکروارگانیسم های بومی ) دریاچه ارومیهبررسی سینرژیستی اسانس آویشن شیرازی و آنتی بیوتیک ها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران و مواد غذاییخالص سازی و تعیین ویژگی های پولولاناز نمک دوست خارج سلولی تولید شده توسط آرکی نمک دوست افراطی Halorubrum سویه Ha25بررسی تولید آنزیم پکتیناز توسط باکتری های نمک دوست تالاب میانکاله ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 718 آخرین های بلاگ تکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notشماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیم ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی