برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

فعاليت بيوشيميايي و ضدميکروبي روغن هاي اسانسي مريم گلي و نعناع فلفلي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
مقدمه و هدف: اگرچه از آنتي بيوتيک ها به عنوان درمان مرسوم در بيماري ها استفاده مي شود، اما اين درمان ها با مشکلات زيادي از جمله؛ عوارض جانبي ناخواسته و مقاومت نسبت به آنتي بيوتيک ها همراه مي باشد. گياهان مريم گلي و نعناع فلفلي از جمله گياهاني هستند که به سهولت در بسياري از مناطق ايران يافت مي شوند. با توجه به دارا بودن اثرات ضدميکروبي اين گياهان، در اين مطالعه فعاليت هاي آنتي اکسيداني و راديکال زدايي اسانس هاي اين گياهان مورد سنجش قرار گرفته و تاثير ضدميکروبي آنها ارزيابي شد.مواد و روش ها: اين مطالعه تجربي در سال 1388 در دانشگاه بوعلي سينا همدان انجام گرفت. اسانس گياهان مريم گلي و نعناع فلفلي با روش تقطير با بخار آب استخراج و ترکيب هاي آنها با دستگاه هاي گاز کروماتوگرافي و گاز کروماتوگرافي متصل به طيف سنج جرمي شناسايي شدند. ميکروارگانيسم هاي مورد پژوهش اشرشياکلي، استافيلوکوکوس اورئوس، سالمونلا انتريتيديس و ليستريا مونوسيتوژنز بودند. فعاليت هاي آنتي اکسيداني و راديکال زدايي اسانس ها مورد سنجش قرار گرفته و تاثير ضدميکروبي آنها ارزيابي شد. داده هاي جمع آوري شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون هاي آماري تي و دانکن تجزيه و تحليل شدند.يافته ها: در اسانس هاي مريم گلي و نعناع فلفلي به ترتيب 28 و 37 ترکيب شناسايي شدند. ميکروارگانيسم هاي ليستريا مونوسيتوژنز، اشرشياکلي، استافيلوکوکوس ارئوس و سالمونلا انتريتيديس به ترتيب نسبت به اسانس ها حساسيت نشان دادند. تاثير ضدميکروبي برگ نعناع فلفلي قوي تر از مريم گلي بود. همچنين اندازه قطر هاله عدم رشد ارتباط چنداني با سينتيک ميکرب کشي آن نداشت.نتيجه گيري: نتايج اين پژوهش بيانگر تاثير مناسب اسانس هاي مريم گلي و نعناع فلفلي بر 4 ميکروارگانيسم مي باشد و مي توان به ساخت داروي مناسب براي از بين بردن اين ميکروارگانيسم ها با منشا گياهي و با عوارض بسيار کمتر دارويي اميدوار بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • ندارد
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

ایزدی مود، ز.، و احمدوند، گ.، و اثنی عشری، م.، و پیری، خ.، و داوودی، پ. (1389). فعالیت بیوشیمیایی و ضدمیکروبی روغن های اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی. ارمغان دانش, 15(1 (پی در پی 57)), 0-0. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=108459



Vancouver : کپی

ایزدی مود زهرا، احمدوند گودرز، اثنی عشری محمود، پیری خسرو، داوودی پوران دخت. فعالیت بیوشیمیایی و ضدمیکروبی روغن های اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی. ارمغان دانش. 1389 [cited 2022January19];15(1 (پی در پی 57)):0-0. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=108459



IEEE : کپی

ایزدی مود، ز.، احمدوند، گ.، اثنی عشری، م.، پیری، خ.، داوودی، پ.، 1389. فعالیت بیوشیمیایی و ضدمیکروبی روغن های اسانسی مریم گلی و نعناع فلفلی. ارمغان دانش, [online] 15(1 (پی در پی 57)), pp.0-0. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=108459.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 232 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی