برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير عوامل تغذيه اي در ايجاد پوسيدگي شيشه شير در كودكان 4-2 ساله مهدكودك هاي شهر زاهدان 1385

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* زاهدان، خیابان آزادگان، جنب کوی تیراندازی، دانشکده داندانپزشکی، بخش بیماری‌های دهان
 
چکیده: 

زمينه و هدف: پوسيدگي شيشه شير نوعي پوسيدگي وسيع و پيشرونده در سيستم دنداني شيري مي باشد كه در اثر تجمع مايعات قابل تخمير روي دندان ها ايجاد مي شود. اين مطالعه به منظور تعيين تاثير عوامل تغذيه اي در ايجاد پوسيدگي شيشه شير در كودكان 4-2 ساله شهر زاهدان انجام گرديد.
مواد و روش ها: در اين مطالعه تحليلي - مقطعي كه در سال 1385 انجام شد، عادت هاي شير خوردن كودك در نوزادي نظير تغذيه با شير مادر يا شيشه و تناوب مصرف آن در روز و شب در230 كودك 4-2 ساله زاهدان كه با روش تصادفي چند مرحله اي انتخاب شده بودند مورد بررسي قرار گرفت. معاينه كودك با سوند و آينه انجام گرفت. معيار تشخيص پوسيدگي شيشه شير پوسيدگي حداقل دو دندان سنترال ماگزيلا بود.
يافته ها: شيوع پوسيدگي شيشه شير در جمعيت مورد مطالعه 13 درصد بود. فاكتورهاي تغذيه با شير مادر، دفعات تغذيه با شيشه در شب، مراجعه به دندانپزشك و جنس با عارضه ارتباط معني دار داشتند
(p<0.05) . دفعات تغذيه از شير مادر در شب، تغذيه با شيشه در شب يا روز تاثيري در ايجاد پوسيدگي شيشه شير نداشتند.
نتيجه گيري: شيوع پوسيدگي شيشه شير در مصرف كنندگان شير مادر پايين تر و در كودكاني كه به دفعات متعدد در شب با شيشه تغذيه مي شدند همچنين پسران بالاتر بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 117
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی