مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك (ره آورد دانش) اطلاعات شماره: تابستان 1389 , دوره 13 , شماره 2 (پياپي 51) ; از صفحه 75 تا صفحه 82 . عنوان مقاله: اثرات متقابل دارويي و فعاليت ضد باكتريايي اسانس زيره سبز نویسندگان: دانشمندي سعيد, سليماني ندا*, ستاري مرتضي, پورفتح اله علي اكبر آدرس: * تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی، گروه باکتری شناسی چکیده: زمينه و هدف: عفونت هاي ميکروبي انساني از چالش هاي مهم بهداشتي محسوب مي شود و مسوولين در اين زمينه با مشکلات عديده اي مخصوصا مقاومت باکتري ها نسبت به آنتي بيوتيک ها مواجه هستند. هدف اين تحقيق، ارزيابي اثرات متقابل دارويي و فعاليت ضد باكتريايي اسانس زيره سبز عليه برخي از باكتري هاي پاتوژن مي باشد.مواد و روش ها: دراين مطالعه تجربي آزمايشگاهي اسانس زيره سبز از دانه آن تخليص شد. براي بررسي عملکرد ضد باکتريايي اسانس از روش انتشار از ديسك با استفاده از اندازه گيري قطر هاله مهاري و تعيين حداقل غلظت مهاري توسط روش ميكروبراث دايلوشن بر روي چندين رده استاندارد باکتريايي استفاده شد. در بررسي اثرات سينرژيستي و آنتاگونيستي، سويه هاي استاندارد باکتريايي بر روي محيط حاوي اسانس کشت داده شده و سپس ديسک هاي آنتي بيوتيکي بر روي آن قرار گرفت.يافته ها: بر اساس تست انتشار ديسک در آگار بيشترين ميزان هاله عدم رشد مربوط به باسيلوس سرئوس با قطر 44 ميلي متر مشاهده شد. اسانس فعاليت هم افزايي با جنتاميسين (10 ميکروگرم) را بر اشريشيا كلي نشان داد.نتيجه گيري: اسانس زيره سبز مي تواند به تنهايي يا در تركيب با ساير عوامل ضد ميكربي براي درمان عفونت هاي باكتريايي موثر باشد. همچنين اين جزء مي تواند عملکرد برخي از آنتي بيوتيک ها را تقويت نمايد که امکان استفاده از آن را به ويژه در موارد مقاومت دارويي مطرح مي نمايد. کلید واژه: آنتي بيوتيك(Q2)باكتري(Q2)زيره سبز(Q2)هم افزايي(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: سالمونلاحساسیت آنتی بیوتیکیآنتی بیوگرامآنتی بیوتیک هاآلرژنآسپرژیلوسعفونت بیمارستانیهواگندمرازیانهگیاه داروییزنیان ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثرات ايمونومدولاتوري و ضدتوموري اسانس زيره سبزارزيابي فعاليت ضد قارچي اسانس هاي آويشن باغي، جعفري، زيره سبز و زيره سياه روي کانديدا آلبيکنس در مقايسه با فلوکونازولزيره سبزبررسي اثر ضد باکتريايي و خاصيت سينرژيستي اسانس سه گياه دارويي عليه برخي از پاتوژنهاي مهم مواد غذايي به روش ميکرودايلوشنبررسي اثر کود دهي بر ترکيبات شيميايي اسانس زيره و فعاليت ضد ميکروبي آن مقالات همایشی مرتبط: بررسی سینرژیستی اسانس آویشن شیرازی و آنتی بیوتیک ها بر روی استافیلوکوکوس اورئوس های مقاوم به آنتی بیوتیک جدا شده از بیماران و مواد غذاییارزیابی خواص ضد میکروبی اسانس دانه گیاهان رازیانه، زیره سیاه و زیره سبز بر قارچ Botrytis cinerea تحت شرایط In vitroدورکنندگی اسانس گیاهان دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum) و نعنا (Mentha piperita) بر شپشه برنج (Sitophilus oryzae) از دیدگاه فنی و اقتصادیتعیین منطقه مناسب کشت زیره سبز و تاثیر درصد رطوبت بر میزان عصاره در نمونه های مشهد، اسفراین و بیرجندمروری بر خصوصیات دارویی و فارماکولوژیکی زیره سبز ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 149 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی