برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1388 , دوره  9 , شماره  33 ; از صفحه 98 تا صفحه 102 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر اسانس آويشن شيرازي بر روي توليد انتروتوکسين باکتري استافيلوکوکوس اورئوس

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
 
چکیده: 
مقدمه: مسموميت استافيلوکوکي در اثر توليد انتروتوکسين توسط استافيلوکوکوس اورئوس در مواد غذايي ايجاد مي شود. تاکنون گزارشي مبني بر اثر اسانس آويشن شيرازي بر توليد توکسين توسط اين باکتري وجود ندارد.هدف: در اين مطالعه اثر غلظت هاي مختلف اسانس آويشن شيرازي بر روي توليد انتروتوکسين باکتري استافيلوکوکوس اورئوس در محيط کشت آزمايشگاهي بررسي شد.روش بررسي: آزمايش به صورت مدل فاکتوريال طراحي شد. در اين طرح سه غلظت اسانس آويشن (صفر، 0.005، 0.015 و 0.03 درصد) استفاده شد. وضعيت رشد باکتري به مدت 43 روز ارزيابي شد و سنجش انتروتوکسين توسط کيت صورت گرفت.نتايج: اسانس آويشن در غلظت 0.03 درصد به طور کامل از رشد باکتري جلوگيري نمود. غلظت هاي تحت بازدارنده اسانس آويشن شيرازي، در ميزان 0.005 درصد هيچ گونه اثر مهاري روي توليد انتروتوکسين استافيلوکوکوس اورئوس نداشت ولي با افزايش غلظت اسانس به 0.015 درصد اثر مهاري معناداري (P<0.05) روي توليد انتروتوکسين مشاهده شد.نتيجه گيري: اسانس آويشن شيرازي مي تواند در غلظت هاي تحت بازدارنده رشد به عنوان يک نگهدارنده طبيعي مناسب براي ممانعت از توليد انتروتوکسين توسط باکتري استافيلوکوکوس اورئوس در صنعت غذايي استفاده شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پارسایی مهر، م.، و آخوندزاده بستی، ا.، و میثاقی، ع.، و زهرایی صالحی، م.، و رادمهر، ب.، و گندمی نصرآبادی، ح. (1388). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. گیاهان دارویی, 9(33), 98-102. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=107420



Vancouver : کپی

پارسایی مهر مهنوش، آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، زهرایی صالحی محمدتقی، رادمهر بهراد، گندمی نصرآبادی حسن. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. گیاهان دارویی. 1388 [cited 2021December08];9(33):98-102. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=107420



IEEE : کپی

پارسایی مهر، م.، آخوندزاده بستی، ا.، میثاقی، ع.، زهرایی صالحی، م.، رادمهر، ب.، گندمی نصرآبادی، ح.، 1388. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. گیاهان دارویی, [online] 9(33), pp.98-102. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=107420.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 80 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی