برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيبات موثر و خواص آنتي اکسيداني اسانس گياه دارويي زيره سياه استان يزد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
 
چکیده: 

مقدمه: گياهان دارويي منابع طبيعي ارزشمندي هستند که امروزه مورد توجه کشورهاي پيشرفته جهان قرار گرفته و به عنوان مواد اوليه جهت تبديل به داروهاي بي خطر براي انسان تلقي مي شوند. يکي از مهمترين گياهان دارويي کشورمان، زيره سياه مي باشد که در مناطق مختلفي از استان يزد مي رويد. درمان زخم معده، درمان شکستگي استخوان، برطرف کردن نفخ شکم، تب بر، کاهش چربي و کلسترول خون، ضدآلرژي و کاهش قندخون و بسياري فوايد ديگر از خواص دارويي مهم اين گياه مي باشند. اسانس زيره سياه خاصيت ضداکسايشي داشته و در طعم دهنده هاي غذا، نوشابه، شکلات و پنير استفاده مي شود.
روش بررسي: در اين تحقيق با استفاده از روش هاي کروماتوگرافي گازي، مواد متشکله اسانس بذر تفکيک و سپس شناسايي شدند. همچنين خواص آنتي اکسيداني اسانس بذر به روش تخريب راديکال هاي آزاد
(DPPH) سنجيده شد و براي اندازه گيري مقدار کل ترکيبات فنولي از روش Follin-Ciocalteu استفاده شد.
نتايج: نتايج شناسايي مواد تشکيل دهنده اسانس نشان داد که بيشترين ترکيب تشکيل دهنده اسانس بذر زيره سياه بومي استان يزد گاماترپنين (86/21 درصد) مي باشد. همچنين تست آنتي اکسيدان، زيره سياه را از نظر خواص آنتي اکسيداني گياهي پر اهميت نشان داد. در اين تحقيق ميزان
IC50 زيره سياه بومي استان يزد 85/2 ميکروگرم بر ميلي ليتر و ميزان ترکيبات فنولي 09/117 ميلي گرم گاليک اسيد بر گرم تشخيص داده شد که نسبت به مطالعات پيشين بر روي زيره سياه ساير نقاط کشور نتايج بسيار بهتري را نشان داد.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نسبت به دو تحقيق مشابه پيشين بر روي اسانس بذر زيره سياه حاکي از برتري زيره سياه بومي استان يزد از نظر خواص آنتي اکسيداني مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 403
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی