نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
آذر و دي 1388 , دوره  19 , شماره  73 ; از صفحه 34 تا صفحه 41 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي غلظت نيترات و نيتريت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت، گروه تغذیه و بیوشیمی
 
چکیده: 
سابقه و هدف: کودهاي شيميايي که حاوي يونهاي نيترات و نيتريت هستند موجب آلودگي آب، خاک و گياهان منطقه مي شوند و چراي دام در اين مناطق آنها را در معرض دريافت نيترات و نيتريت قرار مي دهد. هدف اين پژوهش تعيين غلظت نيترات و نيتريت در گوشت تازه گوسفند و گاو در شهرهاي مركزي استان مازندران و تخمين ميزان دريافت نيترات و نيتريت از منابع فوق توسط رژيم غذايي متناسب در انسان بود.مواد و روش ها: دراين مطالعه توصيفي از مراکز فروش 4 ناحيه شمال، جنوب، شرق و غرب شهرهاي ساري، بابل و قائم شهر تعداد 36 نمونه گوشت گاو و 36 نمونه گوشت گوسفند (تعداد 3 نمونه گوشت گاو و 3 نمونه گوشت گوسفند از هر ناحيه) تهيه شد. مقدار نيترات و نيتريت با روش آنزيمي نيترات ردوکتاز و رنگ سنجي Griess Ilosvay اندازه گيري شد. از آزمون Mann-Whitney براي مقايسه داده ها در دو گروه گاو و گوسفند استفاده شد.يافته ها: ميانگين نيترات و نيتريت در گوشت گوسفند 4.9 و0.36  و درگوشت گاو 6.3 و 0.38 ميلي گرم در کيلوگرم بود، كه سطح نيترات و نيتريت در گوشت گاو و گوسفند تفاوت معني داري نداشت.استنتاج: بر اساس اينكه مقادير توصيه شده مصرف گروه گوشت و جانشين هايش در هرم غذايي براي افرادي که به طور ميانگين روزانه 2500 کالري در روز مصرف مي کنند، روزانه 184 گرم مي باشد مي توان فرض کرد که اگر فرد تمام نياز روزانه خود از توصيه براي گوشت و جانشين هايش راتنها از گوشت قرمز دريافت کند، دريافت نيترات از منابع فوق از برخي کشورها مثل انگلستان بيشتر است اگر چه از مقادير توصيه شده Contam Panel پايين تر مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کریم زاده، ل.، و کوهدانی، ف.، و سیاسی، ف.، و محمودی، م.، و صفری، ف.، و بابایی، ز. (1388). بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), 19(73), 34-41. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=106213



Vancouver : کپی

کریم زاده لاله، کوهدانی فریبا، سیاسی فریدون، محمودی محمود، صفری فرید، بابایی زین العابدین. بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه). 1388 [cited 2022May26];19(73):34-41. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=106213



IEEE : کپی

کریم زاده، ل.، کوهدانی، ف.، سیاسی، ف.، محمودی، م.، صفری، ف.، بابایی، ز.، 1388. بررسی غلظت نیترات و نیتریت در گوشت قرمز عرضه شده در استان مازندران در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), [online] 19(73), pp.34-41. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=106213.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 141 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی